La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘El bar que se tragó a todos los españoles’ obté cinc nominacion­s als premis Max

- JUSTO BARRANCO Barcelona

Cinc nominacion­s van enfilar ahir El bar que se tragó a todos los españoles al podi de les favorites per als Max d’aquest any, els grans premis de les arts escèniques espanyoles. La producció del Centro Dramático Nacional (CDN) creada i dirigida per Alfredo Sanzol, actual director de la institució, és finalista a millor muntatge teatral, direcció, autor, actor (Francesco Carril) i escenograf­ia (Alejandro Andújar) amb una història sobre la possibilit­at de reinventar-se a l’Espanya franquista dels seixanta.

NISE, la tragedia de Inés de Castro, de Nao d’Amores, serà la seva contrincan­t amb quatre nominacion­s: millor muntatge, direcció (Ana Zamora), adaptació i vestuari. A millor muntatge de l’any competeixe­n també Prostituci­ón, d’Andrés Lima, amb Carolina Yuste nominada a millor actriu, i la valenciana Poder i santedat, corrupció i abusos al Vaticà dirigits per Paco Azorín.

Nao Albet i Marcel Borràs han aconseguit dues nominacion­s –millor direcció i text– pel seu nou muntatge d’Atraco, paliza y muerte a Agbanäspac­h al CDN, mentre que Les tres germanes de Julio Manrique al Lliure són nominades a millor adaptació i actriu (Mireia Aixalà). Joan Carreras és candidat a millor actor per Història d’un senglar, que també opta al premi a l’escenograf­ia per a Laura Clos. I Anna Maria Ricart és candidata a millor autoria teatral per Encara hi ha algú al bosc, una dura peça sobre les violacions a Bòsnia.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain