La Vanguardia (Català-1ª edició)

La cabina dels Marx

- LLUÍS BONET MOJICA

Donde caben dos

Director: Paco Caballero Intèrprets: Ernesto Alterio, Raúl Arévalo, Ana Milán

Producció: Espanya, 2021. Comèdia coral.

D’extensa activitat al mitjà televisiu, després del seu debut en el format del llargmetra­tge amb Perdiendo el este (2019), Paco Caballero ha rodat a Barcelona una nova comèdia coral sotmesa en gairebé cada instant al frenesí narratiu que li imposa el realitzado­r. L’escenari de Donde caben dos és un club d’intercanvi de parelles, anomenat el Paradiso: un veritable laberint on es desenvolup­a un erotisme sempre totalment imprevisib­le. El regenta una dama certament temible, interpreta­da per la veterana Ana Milán, vista en sèries com Amar es para siempre i Física o química. Ella és la madame, la controlado­ra, la que té posat l’ull en tot i en tothom.

Quan s’entra al Club Paradiso, indica l’eslògan inicial, “els sentiments cal deixar-los a casa”. De les cinc històries descrites a la pel·lícula, només una no transcorre en aquest escenari surrealist­a en què es transforma el club a mesura que avança la nit, es beuen més copes i els clients es treuen la roba i pràcticame­nt embogeixen. Fill del llegendari intèrpret argentí Héctor Alterio, i ell també actor molt premiat, Ernesto Alterio protagonit­za l’única història en teoria aliena al club. Les quatre restants mobilitzen un elenc de luxe, integrat per noms i rostres com el de Verónica Echegui, llançada a la fama el 2006 pel desgraciad­ament desaparegu­t cineasta Bigas Luna. En l’ampli i esplèndid repartimen­t de luxe hi figuren Raúl Arévalo, Anna Castillo, María León, Miki Esparbé, Ricardo

“Un veritable laberint on es desenvolup­a un erotisme sempre totalment imprevisib­le”

Gómez (un dels protagonis­tes de Cuéntame como pasó), Melina Matthews, Pilar Castro, Adrià Collado... L’única parella de relació masculina és recreada pels catalans Álvaro Cervantes (dues vegades candidat als Goya) i Carlos Cuevas, vist també a Cuéntame como pasó ia Merlí. Donde caben dos és una pel·lícula que busca i aconseguei­x no deixar indiferent l’espectador. Sempre gràcies al ritme constant i la feina solvent del grup d’intèrprets.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain