La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els dos sense timoner acaben sisens i Vilarrubla signa un vuitè lloc

Rem / Piragüisme Sense premi per a Espanya a l’aigua

- J. B. MARTÍNEZ Tòquio. Enviat especial

Mentre els passaven els avions per sobre del cap encaminant-se a l’aeroport, els dos sense timoner del rem espanyol lluitaven a les finals en el camp de regates de Sea Forest. Però ni el tàndem format pels sevillans Jaime Canalejo i Javier García ni la parella integrada per la catalana Aina Cid i la càntabra Virginia Díaz no van poder pujar al podi. Els dos bots van acabar al sisè lloc, més a prop de la lluita per alguna cosa més els homes que no pas les dones.

“Estàvem satisfetes per haver arribat a la final, però ens n’anem una mica amb la sensació agredolça de no haver estat millors en el moment definitiu. Som ambicioses, i això no és el resultat que volíem tenir. Però l’experiènci­a ha estat fantàstica”, va comentar Díaz, infermera de professió i actualment cursant estudis de Medicina. Per a Cid, amb qui forma equip esportiu des del 2018, va ser la segona vegada que acaba sisena en uns Jocs, perquè ja va obtenir aquesta posició a Rio 2016 amb Anna Boada. Cid i Díaz tenen el campament base a Banyoles.

Una mica més satisfets van acabar els andalusos Canalejo i García, que l’últim mes abans de venir a Tòquio havien viscut junts per intentar minimitzar riscos amb el coronaviru­s. Són companys al Reial Club Nàutic sevillà però rivals a la regata entre el Sevilla (Canalejo) i el Betis (García). “La veritat és que hem estat en la lluita, estem contents per haver entrat a la final, només sis bots ho poden dir, i d’aquesta experiènci­a n’hem d’aprendre per a París 2024”, va apuntar Canalejo.

Mentrestan­t, al circuit de Kasai, Núria Vilarrubla no va poder donar la sorpresa i va acabar vuitena en la modalitat de piragüisme eslàlom C-1. La palista de la Seu d’Urgell va fer una baixada irregular a la final i no es va poder acostar més a les posicions de privilegi.

Vilarrubla, que s’entrena al circuit olímpic de la Seu d’Urgell, sabia què era donar-se una alegria en aquest recorregut de Kasai, ja que s’hi havia imposat el 2019 en la prova que el va inaugurar. Però aquesta vegada no va poder repetir aquella notable actuació.c

 ?? SPORTMEDIA / EP ?? Núria Vilarrubla en acció a la final olímpica de C-1
SPORTMEDIA / EP Núria Vilarrubla en acció a la final olímpica de C-1

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain