La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els ingressos de Cellnex creixen un 47% gràcies a la seva política d’adquisicio­ns

- REDACCIÓ Barcelona

L’operador de telecomuni­cacions Cellnex va incrementa­r els seus ingressos un 47% en la primera meitat de l’any, fins als 1.061 milions d’euros, enmig del seu continu procés d’adquisicio­ns. Precisamen­t aquesta política d’adquisicio­ns amb les seves consegüent­s amortitzac­ions i costos financers ha provocat que l’empresa que dirigeix Tobías Martínez torni a registrar pèrdues: 67 milions d’euros, un 55% més que en el primer semestre del 2020.

Cellnex justifica els números vermells d’aquests primers sis mesos del 2021 per unes amortitzac­ions (+60 %) i costos financers més grans (+88%) respecte al primer semestre de l’any passat, associats al seu procés d’expansió a través d’adquisicio­ns.

En aquest primer semestre, Cellnex va tancar una ampliació de capital per valor de 7.000 milions d’euros i va dur a terme quatre emissions de bons per un import superior als 4.200 milions d’euros. A més, va prosseguir amb la seva política d’“ampliació del perímetre” al tancar la integració d’actius de CK Hutchison a Suècia i Itàlia, de Play i Polkomtel Infrastruk­tura a Polònia i dels emplaçamen­ts de DT als Països Baixos.

Està pendent de tancar-se l’operació amb CK Hutchison al Regne Unit i l’adquisició del 100% d’Hivory a França, uns processos que una vegada conclosos permetran a Cellnex operar més de 130.000 torres i emplaçamen­ts de telecomuni­cacions en dotze països europeus. Sobre el Regne Unit, fonts de l’empreasa confien que l’anàlisi que duu a terme l’autoritat de competènci­a del país permeti completar l’operació en els propers mesos.

Tobías Martínez va explicar en un comunicat que la bona marxa de la companyia permet revisar a l’alça les perspectiv­es per al conjunt del 2021, que segons les previsions de l’empresa resultaran en uns ingressos superiors als 2.500 milions d’euros i en un resultat brut de 1.900 milions d’euros.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain