La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Sabadell guanya un 52% més amb la millora de la filial TSB

El banc torna als dividends en efectiu després de l’aturada de la covid

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

Banc Sabadell va tancar els sis primers mesos de l’any amb un benefici net de 220 milions, un 51,5% més que en el mateix període del 2020. I en aquests mesos la seva filial britànica TSB, que tants problemes va donar a l’entitat en el passat, ha ajudat al banc a la millora dels resultats en relació amb l’any passat ja que sense tenir-la en compte s’hagués donat una caiguda dels beneficis.

El conseller delegat César González-Bueno va anunciar ahir durant la presentaci­ó dels resultats que l’entitat tornarà a pagar dividends (de fins a un 30% dels beneficis) en efectiu a compte dels beneficis d’aquest any. És un pas més en el lent procés de tornar a recuperar la normalitat perduda amb la crisi per l’arribada de la pandèmia l’any passat.

Precisamen­t sobre el futur de la qüestionad­a TSB, el conseller delegat va assegurar que “no hi ha hagut cap actualitza­ció” respecte a l’afirmat en la presentaci­ó del pla estratègic al maig. En aquell moment, el conseller delegat va afirmar que a curt termini no hi havia plans de desinversi­ó.

En el pla estratègic també estava previst un pla d’ajust de personal amb un estalvi de costos de 100 milions que equival a la retallada d’uns 1.200 llocs de treball, atenent els plans posats en marxa anteriorme­nt. González-Bueno va insistir que el “pla d’eficiència continua tal com estava previst”.

Pel que fa a les xifres dels comptes de resultats destaca el marge d’interessos, que mesura l’activitat bancària bàsica. En els sis primers mesos, la mètrica va ser de 1.685 milions d’euros, un 1,1% menys que el mateix mes de l’any anterior. El director financer, Leopoldo Alvear, va assegurar que l’evolució és positiva i va recordar que la comparació es fa amb els primers mesos del 2020, en els quals no hi havia pandèmia.

Entre gener i juny, les comissions netes sumen 709 milions d’euros, un 5,4% més, pel bon comportame­nt dels serveis associats a comptes a la vista, targetes i fons d’inversió. El banc ha posat en marxa un pla de comissions per als clients no fidelitzat­s en línia amb el que fan la resta de bancs a Espanya.

Segons el Sabadell, la producció hipotecàri­a supera ja els nivells prepandèmi­a i assoleix els 1.487 milions d’euros, un 116% més que el 2020. González-Bueno va declarar que la majoria de les hipoteques que s’estan firmant són a tipus fix, però que la previsió és que vagi “virant” cap a les de tipus variable. Alvear va recordar que les previsions del banc incloses en el pla estratègic són que l’euribor continuï en terreny negatiu. Sobre la política del Banc Central Europeu (BCE), González-Bueno va declarar que “és raonable pensar que a mitjà i llarg termini veiem signes d’una futura relaxació encara que no crec que sigui immediata”.

Del costat dels costos, el grup bancari els va retallar en un 3,2% respecte al primer semestre de l’exercici de l’any 2020, situant-se en els 1.512 milions d’euros.

Pel que fa als test d’estrès que es faran públics avui, el conseller delegat va recordar que el banc opera a dos mercats complicats com el Regne Unit després del Brexit i Espanya.c

El resultat net és de 220 milions d’euros, mentre que el marge d’interessos es redueix un 1,1% en el període

 ?? BANC SABADELL / ACN ?? El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno
BANC SABADELL / ACN El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain