La Vanguardia (Català-1ª edició)

EMPRESARIA­L

-

tecs participat­ius a molt llarg termini amb la idea d’enfortir el balanç i aguantar.

El seu expedient, com tants d’altres, no es va resoldre mai i, mentrestan­t, es van succeir les onades de la covid, el que va mantenir l’absència gairebé total d’ingressos. El deute, de 203 milions avui, es va aconseguir reduir després de la venda del Nobu a finals d’any. Però, amb el pas dels mesos, la situació es va fer insostenib­le. Amb els fons trucant a la porta tots els dies, Selenta, ajudada pel despatx d’advocats Andersen, va organitzar un procés per convidar un soci.

La companyia va demanar ajuda a la SEPI en el 2020 sense que el seu expedient hagi estat encara resolt

Al final, es va optar per la venda i l’oferta de Brookfield, assessorad­a per Colliers, es va imposar a la desena de firmes que van mostrar tenir un interès real per l’operació. Només va quedar fora l’hotel de València, que continuarà sent propietat de Mestre, encara que el gestionarà Selenta. Els quatre actius adquirits per Brookfield compten amb 2.200 habitacion­s.

Per a Jordi Mestre, era important garantir la continuïta­t de la plantilla i de l’equip gestor, comandat pel director general, Albert Tomàs, i la seva adjunta, Georgina Mestre, representa­nt de la tercera generació de la família. Tots ells continuara­n a Selenta. “L’únic que no segueix soc jo, perquè l’operació és la que és, pel meu propi perfil i també perquè inicio ara una nova etapa”, assegura Jordi Mestre.

L’empresari, que és el president del Gremi d’Hotels de Barcelona –previsible­ment, posarà el seu càrrec a disposició de la junta la propera setmana–, afirma que “la idea no era vendre i si arribem a rebre el suport de la SEPI no sé el que hagués passat”. Però la crisi no només va ser inesperada i devastador­a, sinó que dura ja 18 mesos. Encara avui només està obert el resort de Marbella. “Quan vam buscar un soci, de seguida va quedar clar que els inversors volien el control i, per això, fa quatre mesos que vam decidir vendre”, conclou, amb certa pena.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain