La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez anticipa canvis al discurs del PSOE en una carta a la militància

- REDACCIÓ Barcelona

Les vacances són un moment de reflexió, pensa Pedro Sánchez, i és el que demana el secretari general del PSOE als militants socialiste­s, en una carta feta pública ahir, en què fa un balanç del que ha fet el Govern espanyol, en positiu, malgrat la situació creada per la pandèmia.

Sánchez intenta traslladar als militants de la seva formació el convencime­nt que el seu Govern “actua”. “No ha deixat de fer-ho ni un sol instant” i ho fa atenent les necessitat­s dels ciutadans, afegeix el cap de l’Executiu.

El secretari general del PSOE assenyala que després de l’estiu el partit encara el 40è congrés federal del partit socialista i hi anticipa una renovació del discurs del qual passaran a formar part com a idees centrals el feminisme i l’ecologisme.

El president del Govern espanyol fa un balanç optimista i absent d’autocrític­a a la seva missiva, que no aborda alguns dels assumptes més polèmics del seu mandat com ara els indults als condemnats pel procés. A més, exhibeix diverses fites com les mesures socials que s’han posat en marxa des de la Moncloa.

“No podem dir que ens ho hagin posat fàcil”, és la primera reflexió de Sánchez per “la prolongaci­ó de la pandèmia en onades successive­s”, cosa que segons el seu parer ha suposat “un evident desgast a l’ànim de la societat espanyola, que acusa el cansament després de llargs mesos d’esforços i sacrificis”, malgrat això afronta la situació “sense eludir una decisió difícil”, com ho continuarà fent “durant els dos anys i mig de legislatur­a” que queden, deixant clar que no hi haurà avançament electoral.

El líder dels socialiste­s dedica una bona part de la seva dissertaci­ó a criticar el PP, per la mena d’oposició que ha fet. “L’oposició més furibunda i irresponsa­ble d’Europa”, diu el president del Govern espanyol, que no ha tingut cap acció en positiu, i que només tenia un objectiu en la seva actuació “fer caure” l’Executiu, fent qualsevol cosa, encara que fos bloquejar les institucio­ns.c

El president de l’Executiu lamenta que el PP compleixi la Constituci­ó només quan governa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain