La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els hospitalit­zats de més de 60 anys continuen en augment a Catalunya

- REDACCIÓ Barcelona

El nombre de persones hospitalit­zades per covid a Catalunya ja està en descens en tots els grups d’edat de menys de 50 anys, però continua en ascens en els de més de 60 i s’ha estabilitz­at en el de 50 a 59 anys, segons les dades actualitza­des ahir al web DadesCovid.cat del Departamen­t de Salut. En el conjunt de la població, la incidència a 14 dies es va situar ahir per sota de 1.000 per primera vegada des del 9 de juliol.

El descens de la cinquena onada encara no ha arribat als hospitals, on el nombre total de persones hospitalit­zades s’ha mantingut a l’entorn dels 2.200 pacients des del 25 de juliol. Aquesta estabilita­t aparent és el resultat de dues tendències oposades.

Adolescent­s i adults joves van ser els primers grups d’edat en què va començar a pujar la cinquena onada i els primers en què va baixar, cosa que ha fet que el nombre de casos greus que necessiten hospitalit­zació ja estigui baixant en aquests grups. El col·lectiu de 20 a 49 anys ha baixat en una setmana de 651 pacients ingressats el dissabte 24 a 596 el dia 31. Però en aquest mateix període els de més de 60 anys han pujat de 937 a 1.080.

A les ucis s’observen les mateixes tendències, tot i que amb la frontera situada en els 40 anys i no en els de més de 50.

Atès que els nous casos han baixat els últims dies en tots els grups d’edat, incloent-hi els de més de 50 anys en què la cinquena onada va anar cap amunt més tard, es preveu que també baixin els nous ingressos i que la pressió sobre els hospitals comenci a alleujar-se a partir de la setmana actual.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain