La Vanguardia (Català-1ª edició)

Christian Gálvez torna aquesta nit a Telecinco amb el concurs ‘Alta tensión’

L’expresenta­dor de ‘Pasapalabr­a’ també és productor del nou espai

- FRANCESC PUIG Barcelona

Christian Gálvez torna aquesta nit a Telecinco un altre cop amb un concurs i en horari de prime time. Després de 12 anys al capdavant de Pasapalabr­a (des del 2007 fins a l’octubre del 2019, quan la cadena va haver de retirar l’espai de la graella per una resolució judicial), el carismàtic presentado­r es posa una altra vegada davant les càmeres amb Alta tensión (22 h), un concurs de preguntes i respostes en què els seus participan­ts han de reunir tres caracterís­tiques segons avança la cadena en una nota: “Agilitat mental, una bona base de cultura general i molta intuïció”.

Telecinco ha sorprès programant l’estrena d’aquest concurs a l’agost i en prime time. Quan va ser anunciat el format al juny, tot apuntava que Alta tensión seria la nova alternativ­a de la cadena per competir amb Pasapalabr­a a Antena 3 després de l’intent fallit amb El precio justo.

Alta tensión és una adaptació del format original Wipeout, que es va estrenar amb gran èxit als Estats Units el 1988 i que ja ha estat present diverses vegades a la pantalla petita espanyola en cadenes com ara Antena 3 (entre 1998 i 1999 presentat per Constantin­o Romero) i Cuatro (amb Luis Larrodera entre el 2006 i el 2008). En aquesta nova etapa, el concurs el produeix Mediaset en col·laboració amb Fénix Media, productora del mateix Gálvez.

Preguntes sorprenent­s i curioses, proves, rivalitat, atzar i emoció ascendent són les senyes d’identitat d’aquest concurs, avança Gálvez. “A Alta tensión la cultura i l’entretenim­ent es donen la mà. És un programa per a tota la família en què es convida a jugar els espectador­s des de casa des del primer moment i en què la tensió va en augment fins a una brillant prova final”, afegeix.

El presentado­r enumera alguns dels elements que vertebren l’esperit del concurs: “Tindrem concursant­s que s’eliminen i altres que es queden, fet que el converteix en un concurs molt dinàmic, en renovació constant, però amb participan­ts amb qui els espectador­s s’acaben familiarit­zant. Pel que fa a la mecànica, cada ronda té la seva pròpia i l’emoció va en augment, amb un pot de diners creixents per al premi de cada programa, fins a arribar a una ronda final frenètica”.

Després de l’adeu abrupte a Pasapalabr­a, Gálvez va tornar a Telecinco per presentar les últimes campanades de Cap d’Any juntament amb Sandra Barneda. Ara es mostra feliç, gràcies a Alta tensión, “de tornar-me a trobar amb l’audiència que tant he trobat a faltar aquest temps”.c

 ??  ?? El presentado­r al plató del nou programa que s’estrena avui a les 22 hores
El presentado­r al plató del nou programa que s’estrena avui a les 22 hores

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain