La Vanguardia (Català-1ª edició)

Setmana poc estiuenca

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Iniciem la primera setmana d’agost amb un temps realment poc estiuenc. Avui les temperatur­es es quedaran per sota dels 30 ºC de forma generalitz­ada, només es podrien assolir al Pla de Lleida. Així mateix, a la resta la Península amb prou feines s’arribarà als 35 ºC a la Vall del Guadalquiv­ir. Per acabar-ho d’adobar, el dimecres l’atmosfera ens enviarà una altra borrasca que sembla que ens servirà una nova ració de ruixats i tempestes, degudament acompanyat­s per un nou descens tèrmic. Potser no podrem anar a la platja, però el territori necessita aquestes pluges per apaivagar la seva set, després de moltes jornades sense precipitac­ions.

CATALUNYA

La primera meitat de la jornada estarà dominada per un temps majoritàri­ament assolellat, tot i que amb alguns núvols baixos a punts del litoral nord i sud. A la tarda apareixera­n núvols d’evolució en punts de muntanya que podran descarrega­r alguns xàfecs d’intensitat feble o moderada, especialme­nt al nord-est i a la zona dels Ports. La temperatur­a serà lleugerame­nt més alta en general, però seguirem parlant d’un ambient molt suau. Demà tornarà a ser una jornada tranquil·la, amb un temps assolellat i una mica més de calor.

ESPANYA I EUROPA

Els xàfecs de tarda seran els protagonis­tes al centre d’Europa, mentre que una borrasca deixarà pluges abundants als països bàltics. Molta calor als Balcans i al sud d’Itàlia. A Espanya, xàfecs de tarda al terç est, on els núvols seran més abundants. A la resta temps assolellat o variable, amb nuvolosita­t baixa al Cantàbric i núvols d’evolució a l’interior. Les temperatur­es pujaran lleugerame­nt i la calor serà més intensa al sud. Demà entrarà un front pel nord, amb pluja a la nit a la façana cantàbrica.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain