La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’equip de Mondelo, primer després d’un altre triomf

- JUAN B. MARTÍNEZ Saitama

El selecciona­dor femení d’Espanya, Lucas Mondelo, negociava un intercanvi de pins amb els voluntaris a la zona mixta del Saitama Super Arena. La catalana Queralt Casas no podia evitar el plor, malgrat la victòria, perquè havia tornat a la rotació, havia fet una bona feina i s’havia “tret la tensió de sobre de ser als Jocs”, Alba Torrens parlava d’objectiu acomplert i d’objectius per acomplir i Laura Gil es felicitava pel creixement progressiu del conjunt a la primera fase. I, el més important, com resumia Casas: “A l’encreuamen­t de quarts evitarem els Estats Units”.

Perquè Espanya va batre ahir el Canadà, va signar la seva tercera victòria en tres partits, va entrar als quarts com a primera de grup i ara no mesurarà forces amb les indiscutib­les favorites. Fins avui, quan s’acabin tots els grups, no sabrà el seu adversari de dimecres, però entre els més perillosos que els poden tocar hi ha Austràlia i França. “Ens tocarà jugar contra un equipàs, sigui qui sigui”, va assegurar Torrens, que va demanar a l’equip de reflexiona­r sobre el que encara pot millorar. Un col·lectiu que, en paraules de Casas, “encara s’està recuperant de la clatellada de l’Europeu”, torneig en què va quedar fora del podi i de les places classifica­tòries per al Mundial.

A Tòquio la història està sent diferent. Entre altres raons perquè Ndour està funcionant d’una manera sublim (ahir altra vegada 20 punts) i perquè la resta es van entonant, com ara Ouviña (15) i Torrens (12). Espanya va arribar a manar per 20 i després va aguantar l’estrebada d’un Canadà molt físic i al límit del reglament.c

 ?? ARIS MESSINIS / AFP ?? Les espanyoles, satisfetes
ARIS MESSINIS / AFP Les espanyoles, satisfetes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain