La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ocon guanya i Sainz, podi

El francès suma el seu primer triomf i el d’Alpine, Hamilton recupera el lideratge i el madrileny es beneficia de la desqualifi­cació de Vettel

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

En una cursa de bojos, marcada per l’strike de Valtteri Bottas a la sortida sobre un asfalt relliscós, el francès Esteban Ocon va aconseguir la seva primera victòria a l’F-1, la primera també per a Alpine. Després de la desqualifi­cació ahir a la nit de Sebastian Vettel, que havia acabat per darrere del guanyador, la segona plaça va ser per a Lewis Hamilton, que va recuperar el lideratge, i Carlos Sainz va tornar al podi.

Va ser una cursa anàrquica, imprevisib­le, en què la jerarquia va saltar feta a miques des de la sortida i que va deixar un dels moments èpics de l’any: la lluita sense treva de Fernando Alonso, 5è, amb Hamilton, rememorant els seus duels del 2007.

La cita d’Hongria va estar condiciona­da per un inici alterat per la pluja que va deixar l’asfalt relliscós i que va propiciar l’envestida de Bottas al primer revolt. El finlandès, superat per Verstappen, en la frenada va picar per darrere Norris, que al seu torn, de carambola, va impactar contra el Red Bull del neerlandès. Bottas, amb el cotxe descontrol­at, també es va acabar estavellan­t amb Checo Pérez. És a dir, el Mercedes va fer strike amb els dos Red Bull. Més polèmica en la guerra entre els equips. De la caòtica sortida en van sortir beneficiat­s Ocon, que de 8è va passar a 2n, Vettel, de 10è a 3r, i Sainz, de 15è a 4t, seguit per Alonso, 5è (sortia 9è). Semblava una graella invertida per a la resortida després de la bandera vermella. Verstappen, que va haver de passar per boxs, arrencaria 13è, i Hamilton, impol·lut, de la pole, amb tot l’avantatge.

Tanmateix, Mercedes la va espifiar: va deixar sol Hamilton sortint de la graella mentre els altres 13 cotxes van optar per posar-se els slicks, ja que la pista s’estava eixugant i van sortir del pit lane. Una imatge insòlita que va evocar

Indianapol­is 2005 (amb 6 cotxes a la graella) i que va fer que Hamilton passés de primer a últim (14è), ja que quan va tornar de canviar de gomes ja l’havia passat tothom.

En la cursa del revés, Ocon va superar Vettel en el mà a mà, Sainz es va situar en posició de podi i Alonso 4t, en espera que Hamilton, que arribava com un avió, els cacés. Mercedes va preparar a l’anglès una estratègia en dos actes: un undercut amb gomes dures per superar Verstappen –que es va quedar ancorat a l’11a amb el cotxe fet malbé–, i un atac final amb mitjanes per assaltar el podi.

Però abans de frustrar el podi a Sainz, Hamilton va haver de patir per superar Alonso, tot i tenir 22 voltes al davant. L’asturià li va oposar una resistènci­a numantina i va ajudar a consolidar la victòria d’Ocon. “Felicitats a en Fernando, també, la victòria també és gràcies a ell, per la lluita que ha tingut”, va reconèixer el francès.

El gran perdedor va ser Verstappen, que va acabar 10è i va perdre el lideratge, altre cop en mans de Hamilton.c

 ?? PETER KOHALMI / AFP ?? La col·lisió
El moment clau va ser el xoc de
Bottas amb Norris i del segon amb Verstappen
PETER KOHALMI / AFP La col·lisió El moment clau va ser el xoc de Bottas amb Norris i del segon amb Verstappen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain