La Vanguardia (Català-1ª edició)

Meghan encara busca el millor paper

La duquessa canvia de dècada fidel als orígens

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ Barcelona

Meghan Markle fa avui 40 anys. Pel que sembla, muntarà una festa per a una seixantena de persones a la seva mansió de Montecito (Santa Barbara, Califòrnia). I, a diferència del 2020, quan només la van acompanyar el príncep Enric; el seu fill, Archie, i la seva mare, Doria Ragland, aquesta xifra rodona la celebrarà en gran. L’ajudarà el famós organitzad­or de saraus Colin Cowie, recomanat per Oprah Winfrey. Això sí, les campanes de Westminste­r no repicaran per ella, com tampoc no van repicar l’any passat.

Abans de casar-se amb un príncep i de ser mare d’Archie i Lilibet Diana, Meghan va escriure el 2016 al seu web The tig lifestyle que els aniversari­s són el moment de reflexiona­r sobre la vida i el futur: “La mare sempre diu que els aniversari­s són el teu Any Nou personal”, o sigui que ella demanava “més sorpreses, més aventures, més oportunita­ts per créixer, més dies plens de rialles, més àpats deliciosos i més inspiració”.

La seva gran aventura, el viatge a la cort dels Windsor, va durar tot just dos anys. Ha tornat als voltants de Hollywood, on va néixer, un territori on se sent més segura. La duquessa ja té dos fills, ha escrit un llibre i ha firmat sucosos contractes amb Netflix i AppleTV per crear continguts. Volia una vida privada, però no deixa de generar titulars. Els detractors l’acusen de perfídia i de tenir-ho tot planejat per robar-los un príncep dèbil de caràcter. En canvi, els partidaris l’aplaudeixe­n per haver dit prou a unes tradicions sufocants que la constrenyi­en i la discrimina­ven.

Potser l’exactriu continua fidel al seu jo d’11 anys, quan va protestar per un anunci sexista d’un rentaplats que deia: “Les dones lluiten contra el greix en paelles i cassoles”. Es va queixar per carta a la companyia. I va aconseguir que canviessin “les dones” per “la gent”. Molts anys després, amb 36, va caminar sola fins a l’altar

Pare venjatiu.

Casament de conte.

d’època, els 27 quilòmetre­s que separen la capital balear i la serra i gaudir dels paisatges que travessa al seu pas.

Van tornar a la mateixa localitat el 2017 per visitar el museu de Can Pruneda, on s’exhibia la mostra Picasso i Miró. Història d’una amistat ,enquè van tenir dos cicerones d’excepció: Bernard Ruiz Picasso i Joan Punyet Miró, nets dels pintors.

El 2013 l’escenari escollit per a l’excursió familiar dels llavors Prínceps i les seves filles va ser una antiga possessió mallorquin­a, situada a la localitat d’Esporles, reconverti­da en granja i casa museu. L’elecció no va ser casual, ja que Esporles s’ubica als peus de la serra de Tramuntana, una zona afectada pel terrible incendi que havia fuetejat la zona durant el mes de juliol, que va arrasar més de dues mil hectàrees.

El 2019 els Reis i les seves filles van visitar la finca de Son Marroig, que havia estat propietat de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria i que la família que la va heretar conserva com a museu. Ubicada al peu de la serra, té una de les millors vistes de la Mediterràn­ia, davant la roca la Foradada, que, cap al tard, emmarca les postes de sol.

Avui, per celebrar el desè aniversari de la declaració del paratge com a patrimoni natural, els Reis i les seves filles tornaran al seu paisatge preferit. En primer lloc visitaran el Centre d’Interpreta­ció de la Serra de Tramuntana i més tard pujaran fins al santuari de la Mare de Déu de Lluc, lloc de pelegrinat­ge, ja que és la patrona de Mallorca. Com la Mare de Déu de Montserrat a Catalunya, la de Lluc també és coneguda com la Moreneta pel color fosc de la talla de pedra del segle XIV que la representa.

 ??  ??
 ?? MEGA / GTRES ??
MEGA / GTRES
 ??  ??
 ?? CHEMA CLARES / GTRES ?? Fa dos estius, els Reis i les seves filles van escollir la finca de Son Marroig, a Deià, per a la seva excursió d’estiu
CHEMA CLARES / GTRES Fa dos estius, els Reis i les seves filles van escollir la finca de Son Marroig, a Deià, per a la seva excursió d’estiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain