La Vanguardia (Català-1ª edició)

Enganyat però feliç

Un notari a la recerca del seu primer amor quan li diagnostiq­uen tres mesos de vida protagonit­za la sèrie ‘Benidorm’ a Antena 3

- FRANCESC PUIG Barcelona

Xabier Zurita és un notari basc, solter, de 45 anys, amb una vida totalment quadricula­da i que sembla que no necessita res més que els petits plaers de les seves rutines. Però tot canvia quan rep la inesperada notícia que li queden menys de tres mesos de vida per un tumor al cap. Impactat per aquest diagnòstic, en Xabi pren la primera decisió imprevisib­le de la seva vida: fa rumb cap a Benidorm, el lloc on va conèixer, durant el viatge de final d’estudis, el seu primer i únic amor: María Miranda.

És el punt de partida de Benidorm, la nova sèrie de Plano a Plano ( Allí abajo, Toy boy) que arribarà demà dijous a l’obert d’Antena 3 després d’haver-se estrenat a Atresplaye­r Premium fa més d’un any, seguint l’estratègia que Atresmedia ja ha utilitzat amb altres ficcions com La valla i El nudo. Antonio Pagudo i María Almudéver encapçalen el repartimen­t d’aquesta comèdia, en què també participen Antonio Resines, Gorka Aguinagald­e, Pablo Derqui, Andoni Agirregome­zkorta i Pilar Bergés.

En Xabi s’instal·la a Benidorm amb l’objectiu de trobar aquella noia que fa anys va veure per última vegada. Afligit per la malaltia i perquè no troba la María, en Xabi ofega en alcohol les seves penes en un bar, on explica la seva situació a en Tony, un desconegut que es queda de pedra quan en Xabi li confessa que té tres milions d’euros estalviats. En Tony ordirà un pla amb la seva nòvia, Candy, que treballa en un club de striptease: si aconseguei­xen convèncer el basc que ella és la María Miranda, aconseguir­an una herència que els solucionar­à la vida.

“Saber que et queda poc temps de vida ajuda personatge­s com en Xabi a fer un salt al desconegut i, en aquesta nova vida al principi de la mort, t’empeny a viure unes experiènci­es i unes sensacions que hauries d’haver viscut abans”, explica a La Vanguardia el protagonis­ta de la sèrie, Antonio Pagudo, popular pel seu personatge de Javier Maroto a La que se avecina, que va interpreta­r fins a l’onzena temporada.

“En Xabi era al seu món perfecte, amb tot solucionat als 45 anys, i ara que li queda poc s’adona que havia deixat per al final el que l’havia d’haver acompanyat des del principi: l’amor”, continua Pagudo, per qui un dels missatges de la sèrie és que les oportunita­ts no s’han de deixar passar, en referència a aquest amor que vol recuperar. “O com a mínim hem d’actuar guiats més pel cor que pel cap i deixar-nos endur més pel que sentim”, assegura l’actor. “Amb la pandèmia i el confinamen­t ens ha passat això una miqueta a tots perquè hem sentit que la nostra vida trontollav­a”, afegeix.

Pagudo avança que Benidorm també parla de l’amistat. La quadrilla d’en Xabi,

quan s’assabenta del que passa, se’n va a Benidorm per ajudar el seu amic quan està a punt de ser estafat. “Val més dir la veritat al teu amic i fer-lo infeliç el que li queda de vida o és millor que continuï enganyat però feliç? Perquè, total, el que s’hi juga són els seus diners, que tampoc no utilitzarà a l’altra vida”, es pregunta l’actor, que destaca aquest debat, amb un punt àcid i negre, que planteja la sèrie. “És una història més d’amistat que d’amor”, sosté.

Curiosamen­t, és un actor nascut a la província de Granada qui dona vida a aquest Xabi d’origen basc. No va tenir cap problema per aquest motiu al càsting? “Els responsabl­es de la sèrie buscaven un home de mitjana edat en qui fos creïble que tenia un desenvolup­ament emocional pel que fa a l’amor semblant al d’un jove de 18 anys. Això era el que necessitav­en per poder sostenir la història, i en aquest punt hi encaixava”, respon Pagudo, que explica que companys bascos del repartimen­t el van ajudar a “semblar una mica més basc” quan parlava.c

Antonio Pagudo torna a la comèdia després de ‘La que se avecina’: “És una història més d’amistat que d’amor”

 ?? ATRESMEDIA ?? Antonio Pagudo i María Almudéver en una imatge de la nova sèrie
ATRESMEDIA Antonio Pagudo i María Almudéver en una imatge de la nova sèrie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain