La Vanguardia (Català-1ª edició)

Palamós acull per cinquè any Amb So de Cobla, l’únic festival del gènere

- LOLA CATALAN Palamós

El festival Amb So de Cobla, l’únic de Catalunya dedicat exclusivam­ent a aquest gènere de la tradició musical catalana, ha arribat per cinquè any consecutiu a Palamós (Baix Empordà) amb l’objectiu de transgredi­r i fusionar la cobla amb propostes musicals com l’electrònic­a o el pop.

La cita musical s’allargarà fins dissabte 7 d’agost amb un total de vuit propostes fidels a aquest esperit “que vol combinar la sonoritat única de la cobla i portar-la més enllà del seu àmbit tradiciona­l, que és el món sardanista”, va insistir Adrià Bauzó, director del festival. Així doncs, els concerts programats busquen la fusió dels instrument­s clàssics de la cobla, que són el flabiol, la tenora, el tible i el fiscorn, amb nous ritmes i elements.

Avui es podrà gaudir del Concert de La Costa Brava amb les cobles Els Montgrins i La Principal de la Bisbal, que se celebra anualment a Palamós des de fa

21 anys i que enguany el fan en memòria del compositor de sardanes i havaneres Ricard Viladesau.

La proposta de demà ve de la mà de la Cobla de Cambra de Catalunya i de l’Esbart Marboleny en el marc de l’any Cubeles amb motiu del centenari del naixement del coreògraf Manuel Cubeles, molt destacat en el moviment dels esbarts i la dansa tradiciona­l catalana.

Els últims dos dies de festival es podrà gaudir del concert de les cantants Paula Grande i Anna Ferrer, que presentara­n el disc Vega, també de l’afropop de la cantant barcelonin­a d’origen guineà Nakany Kanté, de l’Energia Cobla de Palafrugel­l i per últim del cantautor osonenc Guillem Roma, que es barrejarà per primera vegada amb la Cobla Marinada en un concert únic.

El concert inaugural va ser ahir mateix, a càrrec del Quartet Mèlt amb la Cobla Contemporà­nia. Bauzó va explicar com “el Quartet Mèlt va fusionar una música vocal més contemporà­nia

Bauzó explica que “l’esperit del festival és combinar el so únic de la cobla més enllà de la tradició”

que la que s’ha fusionat fins ara en el món de la cobla”. El director del festival va assenyalar que aquest concert segueix plenament “l’esperit que es busca”.

Bauzó també va voler posar èmfasi en el procés de reserva d’entrades, que forma part de les mesures covid del festival: “Tots els concerts són gratuïts, excepte el de La Costa Brava, però les entrades s’han de reservar per internet per preservar l’aforament, que està limitat a 500 persones”.c

 ?? FILMIN ?? Björn Andrésen, el jove protagonis­ta de Mort a Venècia, de Luchino Visconti
FILMIN Björn Andrésen, el jove protagonis­ta de Mort a Venècia, de Luchino Visconti
 ?? LUPUNTVUIT / AMB SO DE COBLA ?? Grande i Ferrer presenten el disc
LUPUNTVUIT / AMB SO DE COBLA Grande i Ferrer presenten el disc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain