La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un Ricky Rubio estel·lar no evita la derrota

Els Estats Units deixen Espanya fora de la lluita per les medalles

- JUAN B. MARTÍNEZ Saitama

Adeu a una ratxa impression­ant de tres medalles seguides als Jocs Olímpics. Adeu a bona part d’una fantàstica generació.

Adeu al periple de matrícula d’honor de Pau Gasol a la selecció i també del seu germà Marc. Ni amb la descomunal actuació de Ricky Rubio (38 punts, rècord com a profession­al) en va tenir prou Espanya per derrotar els Estats Units, que va comptar amb un Durant brillant (29). Com en els quatre Jocs anteriors, els nord-americans van ser fruita prohibida per a Espanya,

tot i que en els precedents l’equip espanyol va poder competir durant més minuts. Dimarts, no. Va arribar a guanyar per 10 abans de l’entreacte, però va tornar malament i només l’art de Rubio el va portar a minimitzar danys. El bàsquet espanyol es posa dret per acomiadar una època que l’hi va donar tot.

Una era que hauria pogut tenir continuïta­t si Ricky Rubio s’hagués vist més acompanyat, però només Sergio Rodríguez va veure tan bé el cèrcol, i la selecció, després d’uns grans minuts, es va ensorrar al principi del tercer quart. Kevin Durant va collar de valent perquè els nord-americans s’escapessin per 49-65. Espanya guanyava la batalla del rebot però els Estats Units es van posar a córrer i a posar-hi una velocitat que només aguantava Rubio. Aleshores Pau Gasol, que havia jugat sis minuts, feia molt que era a la banqueta. No sortiria més. I tampoc Marc Gasol, substituït en aquella mala ratxa de l’equip.

Scariolo se la va jugar per intentar reduir l’avantatge amb un quintet petit, més conforme al bàsquet modern, i va arribar a posar-se a quatre. Però el rampell no va passar d’aquí. Als últims minuts els Estats Units no van passar cap conflicte per enviar cap a casa una Espanya sense prou força per intentar l’heroica.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain