La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern dedicarà 4 milions d’euros a facilitar l’ocupació de persones trans

- MARÍA JOSÉ ELÍAS REIN Barcelona

El Govern obre, per primera vegada, una convocatòr­ia específica d’ajuts per a la inserció de persones trans al món laboral. Ho va anunciar ahir el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, amb la consellera d’ Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en una roda de premsa al Palau de la Generalita­t.

L’executiu estudia destinar 4 milions d’euros al foment de l’ocupació d’un col·lectiu “que sovint pateix situacions de discrimina­ció laboral”. Una quantitat “petita”, segons Torrent, “però molt rellevant”, pel fet que és el projecte d’ocupabilit­at “més important adreçat a les persones trans que s’ha creat a Catalunya”.

Els ajuts són dins del pla de xoc de polítiques actives d’ocupació que inclou el programa Treball i Formació. Una iniciativa que busca formar i acompanyar persones en situació d’atur, especialme­nt dels col·lectius amb més risc d’exclusió social. Compta amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i de diverses entitats sense ànim de lucre.

El programa inclou el finançamen­t de contractes laborals d’un any de durada, la formació per a l’adquisició de competènci­es profession­als, i un acompanyam­ent que garanteixi la inclusió dels qui s’hi adhereixin. Les convocatòr­ies es faran a l’agost i s’atorgaran durant l’últim trimestre d’aquest any.

El Govern destinarà també 21 milions d’euros a les dones. Especialme­nt a les víctimes de violència masclista i a les discrimina­des pel lloc de procedènci­a, ètnia o religió, famílies monoparent­als, o les aturades de llarga durada de més de 45 anys, entre d’altres. Una xifra important, tenint en compte que, segons el conseller, la mitjana destinada a aquestes polítiques els últims quatre anys va ser de 8 milions anuals.

Les dones concentren un 57,1% de l’atur a Catalunya, per la qual cosa l’aposta és afavorir el seu accés a sectors “fortament masculinit­zats”, com el treball digital. En aquest sentit, Torrent ha recordat que el programa de formació per a l’ocupació d’alt nivell en l’àmbit digital impulsat pel SOC amb el Mobile World Capital Barcelona reserva un 40% de places a les dones.

Amb formacions de 300 hores i sense cost, el programa beneficiar­à unes 263.000 dones de tot el país, un 80% més que el 2020.

Els ajuts anunciats ahir formen part del paquet de 917 milions d’euros que va aprovar l’executiu al juliol per fomentar l’ocupació després de la crisi de la pandèmia. Un programa al qual podrà aspirar “tota la població i que forma la inversió més gran”, segons els consellers, que s’ha fet a Catalunya en matèria d’ocupació

També es destinaran 21 milions a les dones, en especial a les víctimes de violència masclista

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain