La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els docents tindran un mentor digital per assolir competènci­es de nivell B1

Educació crea aquesta figura per a un any i mig i habilitarà 272 places

- CARINA FARRERAS Barcelona

El Departamen­t d’Educació crearà la figura del mentor digital i habilitarà 272 profession­als a partir de gener del 2022 per acompanyar els docents en l’adquisició de competènci­es digitals i als centres educatius en el seu procés de digitalitz­ació. Aquesta contractac­ió forma part del Pla Digital 20202025, dotat amb 185 milions d’euros, que la conselleri­a ha posat en marxa per pal·liar la falta de digitalitz­ació a les escoles. I està en línia amb les transferèn­cies per a la digitalitz­ació de les escoles procedents dels fons europeus.

El conseller Josep GonzàlezCa­mbray, va anunciar en una entrevista a l’ACN aquesta nova fase del pla de digitalitz­ació. A l’octubre es llançarà la convocatòr­ia pública per selecciona­r els 272 mentors, entre els requisits dels quals se subratlla que siguin funcionari­s. I si no es cobreix amb personal intern, es recorrerà a la borsa de treball del departamen­t. Per tant, a la convocatòr­ia s’hi poden presentar voluntària­ment personal educatiu, docents i especialis­tes la plaça dels quals serà coberta amb personal de la borsa de treball.

L’objectiu és que el curs 20222023 tots els docents hagin adquirit una competènci­a digital de nivell B1. L’estratègia arribarà tant als centres públics com als concertats.

Cada mentor acompanyar­à entre 10 i 15 centres des de gener del 2022 i fins al final del curs 20222023. Gonzàlez-Cambray va afirmar que aquesta metodologi­a permetrà fer un “acompanyam­ent” a tots els profession­als i els centres per garantir l’estratègia digital adaptada al projecte educatiu del centre.

El pla digital, presentat el desembre del 2019 per la llavors directora general Mar Camacho preveia dotar d’un marc digital per a les escoles en cinc anys. La pandèmia en va accelerar la posada en marxa, i des de març del 2020 s’han lliurat dispositiu­s digitals per als alumnes de 3r i 4t de l’ESO i postobliga­toris i per als més vulnerable­s, de qualsevol curs, així com als docents. També s’ha dotat d’entorns digitals tots els centres.

En total, s’han repartit més de

El conseller assegura que es compraran 250.000 ordinadors que repartiran a 1r i 2n de l’ESO

220.000 ordinadors entre els alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillera­t i FP. Al març va també va acabar el lliurament de 72.400 portàtils entre docents. Està previst continuar amb l’entrega de 250.000 dispositiu­s per als alumnes de 1r i 2n de l’ESO, 6è de primària i una part dels de 5è de primària.

Respecte a les mesures de seguretat de la covid per al pròxim curs, que arrencarà el 13 de setembre, el conseller va afirmar que, malgrat l’empitjoram­ent de xifres amb la cinquena onada, es mantindran els protocols publicats al maig en què s’establia mascaretes i grups bombolla.

Gonzàlez-Cambray es va referir també a la protesta de les Tècniques Especialis­tes d’Educació Infantil (TEEI), que reclamen que s’aturi el procés d’oposicions obert a causa de la irregulari­tat de la seva situació. Fa 16 anys que treballen sense que se’ls reconegui la seva condició ara que es perfilen les places. El responsabl­e d’Educació va assegurar que no perdran la seva feina malgrat la convocatòr­ia d’oposicions.

Precisamen­t, el Jutjat Social 3 de Terrassa ha reconegut en dues sentències que les interines són treballado­res “en abús de temporalit­at” i reconeix la condició d’indefinide­s no fixes a quatre treballado­res.c

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Activitats d’immersió artística amb alumnes de l’escola situada al barri de la Font de la Pólvora, a Girona
PERE DURAN / NORD MEDIA Activitats d’immersió artística amb alumnes de l’escola situada al barri de la Font de la Pólvora, a Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain