La Vanguardia (Català-1ª edició)

Estopa torna amb energia

Els germans Muñoz van actuar ahir a la nit al Festival de Cap Roig

- SÍLVIA OLLER Girona

Va ploure a bots i barrals, ahir, en molts llocs de les comarques de Girona, però a la nit el cel s’havia obert als jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugel­l, i l’única descàrrega que hi va haver va ser la de l’energia acumulada pels germans David i José Manuel Muñoz, Estopa, durant tots els mesos en què no han pogut actuar per culpa de la pandèmia. Tu calorro, un clàssic del duo de Cornellà, va obrir un recital en què van combinar altres temes emblemàtic­s del seu amplíssim repertori amb algunes cançons del seu àlbum Fuego, que van publicar l’octubre del 2019 per celebrar els vint anys de carrera, malgrat que la gira de presentaci­ó es va veure interrompu­da per la irrupció del coronaviru­s.

Feia més d’un any i mig que els germans Muñoz no trepitjave­n un escenari (van haver de suspendre els concerts que havien programat a l’abril i el maig, quan semblava que la situació sanitària millorava), i tornen ara amb un breu cicle de recitals que va començar dimarts al Festival d’Arts d’Estiu de Pineda de Mar, va continuar ahir al Festival de Cap Roig i seguirà amb unes quantes cites més aquest agost i al setembre a Marbella, Rota, Benicàssim, Santander i Mèrida, abans d’intentar recuperar del tot la normalitat a partir del mes de maig del 2022.

Ahir a la nit, a Cap Roig, els seguidors del duo van demostrar que tenien les mateixes ganes d’escoltar-los que ells de tocar, una conjunció de voluntats que va propiciar un recital intens i ple d’energia malgrat les restriccio­ns (mascaretes, públic assegut, distàncies, menys aforament...) que es mantenen vigents.

Envoltats per una banda molt solvent i movent-se amb facilitat entre la rumba i el rock, els germans Muñoz van repassar el catàleg de vibrants composicio­ns que han anat construint al llarg d’aquests vint anys i amb què van aconseguir els moments de màxima connexió amb el públic, que els va acompanyar amb les seves veus des del primer tema.

“Farem un concert amb cançons de fa molt de temps, d’en fa menys i de molt noves. En general una mica de tot”, van explicar al públic després dels primers compassos del concert. I dit i fet. Vino tinto, Pastillas de freno, Pastillas para dormir, Partiendo la pana i les mítiques El del medio de Los Chichos i La raja de tu falda, que van posar dempeus tot el recinte de Cap Roig. També hi va haver temps per a alguns temes del seu últim àlbum, Fuego ,com el que hi dona títol, Camiseta de rockanrol o Yo no estoy loco. I fins i tot moments acústics i més íntims, amb els dos germans sols en escena cantant amb l’únic acompanyam­ent de la guitarra de José Manuel Muñoz.

Molt comunicati­us durant tota l’actuació, i agraint al públic l’assistènci­a al concert, els Estopa encara s’havien reservat una bona dosi d’energia per acomiadar el concert des del capdamunt de tot amb Cacho a cacho i Camarón, dos autèntics himnes que van acabar d’entusiasma­r l’audiència.c

Van repassar clàssics del seu repertori i van interpreta­r cançons del seu últim disc, ‘Fuego’

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain