La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Quartet Gerhard torna al Festival de Torroella de Montgrí, vuit anys després

- LOLA CATALAN Barcelona

El Quartet Gerhard torna al Festival de Torroella de Montgrí, vuit anys després del seu primer i, fins al moment, únic concert al festival. La formació de corda, formada pels violins Lluís Castán i Judit Bardolet, el viola Miquel Jordà i Jesús Miralles al cello, interpreta­rà quartets de Gerhard, Xostakóvit­x i Debussy avui a les 22 hores a l’Auditori Espai Ter de Torroella.

El quartet, que va celebrar el seu desè aniversari fa tot just un any al Palau de la Música Catalana, arriba plenament consolidat com una de les formacions de corda més destacades de la seva generació, després d’haver estat gairebé deu anys formant-se entre Berlín i Basilea. Els quatre músics han remarcat el “gran valor” que té per a ells “tornar a Torroella el 40è aniversari del festival”. Coincideix­en a sentirse uns “afortunats pel fet que comptin amb nosaltres” i afronten el concert d’aquesta nit “amb moltes ganes. Creiem que serà un concert especial, també perquè l’espai és increïble i cuiden molt tots els detalls”.

Pel que fa al repertori, encapçalat pel Quartet de corda núm. 2 de Robert Gerhard, de qui prenen el nom, s’enorgullei­xen ja que “hem pogut triar totes les peces nosaltres”. Els quatre membres afegeixen que els “agrada molt poder fer aquest recorregut per diferents estils, amb compositor­s de països diferents i d’èpoques diferents, encara que tots ells es moguin entre finals del segle XIX i segle XX”.

El Quartet Gerhard estan fent diversos concerts per Espanya aquests mesos: “Està sent un estiu mogudet, per sort. La setmana passada vam estar a la Schubertía­da, després de Torroella marxem a Donosti, a Alemanya...”. Destaquen també l’Acadèmia de Quartets que celebren amb el Quartet Casals, un dels més importants en el gènere, amb qui col·laboren des de ja fa cinc anys per fer de professors per a joves músics de cambra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain