La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ronald Koeman

-

la injecció econòmica que rebin en infraestru­ctures però sí en altres partides, com ara els fitxatges.

El pacte, batejat per la patronal com LaLiga Impulso, va rebre ahir el vistiplau de la comissió delegada de LaLiga, representa­da per 14 clubs. En aquesta comissió no hi són presents ni el Barcelona ni el Reial Madrid ni l’Espanyol. LaLiga va explicar a la delegada que la injecció dels 2.700 milions acordats s’executarà per mitjà de la creació d’una nova societat a què LaLiga aportarà tots els seus negocis i en què CVC tindrà una participac­ió minoritàri­a d’un 10% del capital. La patronal també va assegurar que en aquesta nova societat mantindrà intactes les seves competènci­es esportives i d’organitzac­ió i de gestió de la comerciali­tzació dels drets audiovisua­ls. També va indicar que la transacció valora LaLiga en 24.250 mil milions d’euros, una xifra que reconeix el lideratge de la lliga espanyola com una de les competicio­ns més destacades a escala mundial i que l’acord mira de “blindar la viabilitat econòmica i el desenvolup­ament del futbol espanyol”.

Malgrat el possible acord, el Barça encara té deures pendents. Ha d’alleugerir entre 20 i 30 milions d’euros més la massa salarial, un objectiu que espera aconseguir amb les vendes de Pjanic, Umtiti i Braithwait­e. Des del club també insisteixe­n que és més necessari que mai canviar la política contractua­l i que toca continuar reduint costos i també sous. Recorden el cas d’Ilaix Moriba i indiquen que la política que s’està seguint amb el del planter, que no jugarà si no renova, és la que aplicaran en tots els casos. Per això continuen negociant amb els pesos pesants del vestidor per adequar els seus salaris a la situació econòmica del club en unes converses que van per bon camí.

Pel que fa a Messi, el Barça treballa per poder anunciar la seva renovació per als pròxims cinc anys les pròximes hores perquè formi part de la presentaci­ó oficial de la plantilla diumenge al Gamper. L’argentí va acabar les vacances ahir i va aterrar a l’aeroport de Barcelona passades les 20.30 hores.

“No m’agrada perdre, però estic content amb el que hem fet després d’una setmana de ‘stage’”, va dir el tècnic després del partit.

L’aliança injectaria 2.700 milions entre els 42 clubs de LaLiga i facilitari­a la inscripció de Messi

El Barça podria gastar 43 milions dels 284,3 que li toquen segons l’acord a ampliar la massa salarial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain