La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un altre adeu dolorós

La selecció espanyola femenina cau contra França a quarts de final en el més que previsible últim partit de Laia Palau

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Saitama. Enviat especial

Un altre comiat dolorós per al bàsquet espanyol. Un dia va quedar fora la selecció masculina i el següent la femenina. Un dia els Gasol van assegurar que deixen la selecció i l’endemà Laia Palau no va voler confirmar que ha estat el seu últim partit, però ho diu sense dir-ho. “No vull anunciar res, avui. No vull parlar de la meva retirada. No vull ser la protagonis­ta. Ja faré una roda premsa. Tots sabeu què passarà i jo també, però si ho dic avui em faré un fart de plorar i el cap m’explotarà d’emocions. És un dia per estar amb les meves companyes i viure-ho juntes, més allà de si continuo o no continuo”, va afirmar la base catalana, que ha renovat per un any pel Girona, però caldrà veure si el compleix. Després del seu partit número 315 amb la selecció espanyola estava trista, com la resta de l’equip de Mondelo, que va caure davant França en un final cardíac.

No hi haurà medalles en bàsquet a Tòquio. Després d’aconseguir col·locar al podi les dones i els homes a Rio, aquesta vegada Espanya se’n va amb les mans buides. Perquè la selecció femenina va córrer la mateixa sort que la masculina i va perdre contra l’equip francès.

En un final a cara o creu, l’equip de Mondelo va tenir el triomf a les mans després de remuntar 14 punts, però els últims minuts no va tenir prou encert per ratificar la seva bona feina.

En ple procés de canvi generacion­al Espanya retrocedei­x, com ja va fer a l’últim Europeu, i se suposa que continuarà rejovenint l’equip. Amb els 16 punts de Ndour i un quart final sensaciona­l de Cazorla no n’hi va haver prou. “Hem tornat a perdre en un final ajustat com a l’Europeu, estem entre les grans i tornarem a serhi, perquè som aquí, vam perdre a València contra Sèrbia, que va acabar campiona, i aquí contra França, que va ser la subcampion­a. I les dues vegades al límit. No ha estat l’estiu meravellós que havíem somiat abans de començar, però el bàsquet femení a Espanya té futur”, va analitzar Palau, en un missatge que va tenir aires d’epitafi esportiu, ja es veurà si només amb la selecció o en termes absoluts. Amb gairebé 42 anys, el paper de Palau als Jocs s’ha vist molt reduït pel que fa a minuts.

El cert és que l’equip de Mondelo va tenir opcions i quan quedaven quatre minuts es va posar al davant després d’anar a remolc gairebé tot el matx. Però una pilota perduda per Cazorla quan quedaven 13 segons va reduir les opcions d’Espanya gairebé al no-res, per bé que un intent de triple de la mateixa escorta hauria portat el partit a l’empat.c

“Sabeu què passarà i jo també, però ara no vull anunciar res, ja ho diré”, afirma Palau

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain