La Vanguardia (Català-1ª edició)

CC.OO. denuncia que el 91% dels contractes firmats són temporals

- MADRID Europa Press

CC.OO. va alertar ahir que entre el 2012 i el 2020 el 91% dels contractes que es van firmar van ser de caràcter temporal i va instar a modificar la reforma laboral per posar fi a l’“abús” d’aquesta modalitat de contractes. En un informe del sindicat sobre la temporalit­at a Espanya, es posa en relleu que ni la crisi provocada per la pandèmia ha aconseguit reduir la taxa de temporalit­at, “que no fa més que augmentar”.

De fet, l’informe posa damunt la taula que el juny d’aquest any el nombre de contractes temporals es va situar en nivells precovid, amb 1,6 milions de contractes d’aquest tipus firmats el sisè mes del 2021.

L’organitzac­ió que lidera Unai Sordo va ressaltar que, des que va començar la pandèmia, els contractes indefinits han experiment­at una pujada del 2% davant el 20% dels contractes temporals. A més, va apuntar que en els últims dotze mesos s’han firmat 314.100 contractes indefinits i 666.500 temporals.

Pel sindicat, és urgent reduir la temporalit­at i millorar el teixit productiu del país. Per això, veu necessari aplicar fórmules laborals centrades en la formació, la digitalitz­ació, les millores tecnològiq­ues, la transició energètica i ecològica, i altres mesures dirigides a la creació de llocs de treball dignes i a l’eliminació de la precarieta­t laboral.

Per sectors, CC.OO. va assenyalar que la temporalit­at afecta principalm­ent la construcci­ó, l’hostaleria, l’agricultur­a i el sector serveis. La secretària confederal d’Ocupació i Qualificac­ió Profession­al de CC.OO., Lola Santillana, va incidir que no es pot continuar reproduint “un teixit productiu basat en la precarieta­t, la temporalit­at i la rotació constant en l’ocupació”.

Per aquesta raó, considera imprescind­ible que s’arribi a un acord amb l’Executiu per modificar la reforma laboral, eliminant el contracte temporal per obra i servei, i millorant així les condicions laborals dels treballado­rs.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain