La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vidacaixa aconseguei­x un benefici de 359 milions, un 12% més

- REDACCIÓ Barcelona

Vidacaixa va obtenir un benefici net consolidat de 358,7 milions d’euros en el primer semestre de l’any, un 11,6% més que en el mateix període de l’any anterior, quan es van viure els mesos més durs de la pandèmia.

Fonts de l’empresa no van oferir dades del nou grup assegurado­r que es crearà tan bon punt Vidacaixa absorbeixi l’activitat assegurado­ra de Bankia. Només van facilitar la quota de mercat que tindrà el grup en plans de pensions una vegada comptabili­tzats els de Bankia: té un 33,7% del total del sistema, negoci en el qual se situa en primera posició tant en el sistema individual (33,7%) com col·lectiu (33,9%).

El reforçamen­t del lideratge es produeix just quan el Govern central ha modificat la política de plans de pensions i ha limitat de 8.000 a 2.000 euros anuals les aportacion­s màximes que es poden fer per client individual.

L’entitat va destacar que el resultat mostra la recuperaci­ó del ritme de negoci habitual, destacant especialme­nt el bon comportame­nt dels productes d’estalvi pel seu creixement en primes. En concret, segons l’entitat, l’increment en el compte de resultats s’atribueix a un major volum a les carteres de negoci, així com al creixement sostingut dels recursos gestionats.

El volum de primes i aportacion­s de Vidacaixa es va situar en els 5.265 milions d’euros, un 17,4% més que fa un any, mentre supera el valor de 100.000 milions d’euros en patrimoni gestionat (+8,8%).

D’aquest import, correspone­n a asseguranc­es de vida un total de 58.866 milions d’euros, 34.263 milions són de plans de pensions i EPSV i els 7.551 milions restants de BPI Vida e Pensões.

Així mateix, els plans de pensions de Vidacaixa aconseguei­xen una rendibilit­at mitjana del 13,8% en els últims dotze mesos, 2,4 punts per damunt del conjunt de plans del sistema individual a Espanya.

La solvència de l’entitat, que va abonar més 2.493,4 milions d’euros en prestacion­s, es va mantenir en nivells estables i va assolir una ràtio del 177% sobre el capital requerit, en termes de Solvència II.

Vidacaixa –presidida per Jordi Gual, anterior president de l’entitat financera de CaixaBank– és una de les divisions que més recursos aporten al banc actualment presidit per José Ignacio Goirigolza­rri.c

La companyia té una quota en plans de pensions del 33,7% després d’integrar el negoci de Bankia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain