La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’institut de ‘Merlí’ serà una residència d’estudiants

- LUIS BENVENUTY Barcelona

El que va ser l’escenari de l’institut de la sèrie de televisió Merlí donarà pas a una gran residència d’estudiants. El remot i molt escarpat barri de Sant Genís dels Agudells espera mitjanamen­t il·lusionat l’arribada de centenars d’universita­ris que n’alegrin els envellits carrers i que en revitalitz­in l’entristit teixit comercial. Aquí, a l’altra banda de la ronda de Dalt, no disposen de cap sabateria, per posar un exemple. A més, la transforma­ció de l’escola que en la vida real es va dir Menéndez Pidal i en la ficció Àngel Guimerà, posarà fi al llarg malson que per a molts veïns va suposar el comiat d’aquelles velles aules, les de veritat, i que després van ocupar un munt de lladres de pisos georgians. Ja estan totes enderrocad­es, totes les aules, i només resta retirar la runa...

La regidora responsabl­e del districte d’Horta-Guinardó, la socialista Rosa Alarcón, detalla que el projecte ara fa els últims passos administra­tius, que únicament falta la correspone­nt aprovació definitiva de la modificaci­ó de Pla General Metropolit­à, però atès que no hi va haver al·legacions, confia que el ple municipal de setembre doni el vistiplau a les obres. “Els promotors que van comprar els terrenys volen arrencar com més aviat millor, de manera que aprovem la modificaci­ó del PGM –continua la regidora. Parlem d’una residència d’unes 500 places a quatre blocs disposats d’una manera que no espatllin les vistes a Collserola. Els comerciant­s hi estan molt animats. Esperen que l’arribada de tants estudiants ajudi a dinamitzar el barri”.

A més, diu la regidora, l’Ajuntament construirà un edifici amb 18 habitatges públics i un equipament als baixos encara per perfilar. “També habilitare­m un camí enjardinat molt sinuós per facilitar els desplaçame­nts a peu pel barri. Sant Genís dels Agudells és un barri molt escarpat, ple de grans pendents, i això condiciona la vida quotidiana de molts veïns grans”. El segon autobús més utilitzat de Barcelona és un que acostuma a pujar molts d’aquests pendents, el 112, amb 1.700 usuaris diaris.

“Sí, en principi aquest projecte ens sembla bé –diu Xavier Civit, el president de l’associació de veïns. Sap que aquí si ens volem comprar unes sabates hem d’anar fins al Carmel, la Teixonera, Horta...? I només tenim una botiga de roba de dona! Com a mínim en tenim una per a roba de criatures. La veritat és que, a causa dels preus baixos, ningú no vol muntar res; un munt de baixos comercials es fan servir com a magatzem. És que Sant Genís està molt envellit i hi tenim tants pendents! Perquè va néixer de l’especulaci­ó immobiliàr­ia i de l’autoconstr­ucció

El remot barri de Sant Genís dels Agudells confia que el nou equipament revitalitz­i el teixit comercial

Les aules ara enderrocad­es les van ocupar lladres de pisos que van amargar els veïns

d’habitatges en els temps de Franco. L’orografia és molt complicada. Encara arrossegue­m problemes de llavors. Esperem que la residència, les zones verdes i els pisos públics contribuei­xin a vertebrar-lo”.

A més, agrega el representa­nt de l’associació de veïns, el sobtat i inesperat tancament del verita

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? De l’antic centre educatiu ja només en queden runes
MANÉ ESPINOSA De l’antic centre educatiu ja només en queden runes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain