La Vanguardia (Català-1ª edició)

Per a petits i també per a grans

Guia de pel·lícules d’animació per a tota la família disponible­s en plataforme­s

- FRANCESC PUIG Barcelona

L’estiu és una època ideal per passar temps amb els fills, cosa que inclou gaudir junts d’algunes pel·lícules per a tota la família. Les plataforme­s donen cada vegada més importànci­a al públic infantil, que ja ha nascut sota els nous hàbits de consum audiovisua­l, i no deixen d’incorporar contingut dirigit als més petits. Aquí es recomanen vuit cintes d’animació que faran les delícies dels nens però també dels grans i que a més transmeten missatges humans i solidaris.

Explica una història sobre el pas a l’edat adulta d’en Luca, un noi italià que comparteix un estiu inoblidabl­e ple de gelats, pasta i passejos en escúter amb el seu nou millor amic, l’Alberto. Però la diversió es veu amenaçada per un terrible secret: en realitat són monstres marins que viuen sota l’aigua i que no són ben rebuts pels humans. L’última cinta de Disney i Pixar és, a més d’un cant a l’amistat, la història de dos éssers diferents que s’han de fer passar per alguna cosa que no són per ser acceptats socialment. Un missatge que pot interpreta­r-se en molts sentits.

Lin-Manuel Miranda (Hamilton) ha compost i interpreta­t les cançons d’aquesta història sobre l’amor, la família, l’amistat i amb la música llatina com a protagonis­ta absoluta. En Vivo és un kinjajú (un ós de la mel, mamífer de la selva tropical) que es passa la vida tocant a la plaça amb el seu amo, l’Andrés, amb qui comparteix la passió per la música. Després d’una sèrie d’esdevenime­nts, en Vivo emprendrà un perillós i emocionant viatge des de l’Havana fins a Miami per lliurar una carta d’amor en forma de cançó de part de l’Andrés a l’amor de la seva vida, Marta Sandoval, a qui posa veu la cantant Gloria Estefan a la versió original.

/ MOVISTAR+

Els elfkins són uns petits éssers que fa més de 200 anys que eviten relacionar-se amb els humans, a qui consideren roïns, desagraïts i massa grossos. Tot i això, tres d’ells viuran una meravellos­a aventura quan pugin a la superfície de la ciutat de Colònia i coneguin en Teo, un xef pastisser una mica rondinaire amb qui la jove Elfie intentarà aconseguir la missió de tot elfkin: dominar un ofici a la perfecció. La importànci­a del treball en equip, l’amistat, el valor del perdó i de les noves oportunita­ts, i que sempre cal intentar ajudar els altres són alguns dels missatges d’aquesta cinta alemanya premiada al Festival de Cinema per a Nens de Chicago.

Buster Moon és un coala propietari d’un teatre que és a punt de tancar perquè està passant pels seus pitjors moments. Per mantenir-lo a la superfície, el propietari convoca un multitudin­ari concurs musical per descobrir el talent més gran de la ciutat que es converteix en tot un èxit. Entre els molts candidats, hi apareixera­n una porqueta mestressa de casa i un altre porc molt divertit, una porc espí rockera, un goril·la bondadós, un ratolí presumit i una elefantamo­lttímida. Unfilmque, en un to festiu i al ritme de conegudes cançons pop, parla de la necessitat de creure en un mateix i de vèncer les pors. de la Grand Opera House i disposar d’una oportunita­t per tenir la vida que desitja. Una cinta francesa amb el reclam clàssic que val la pena lluitar per complir els somnis.

LUCA

VIVO

¡CANTA!

 ?? NETFLIX ?? La música llatina és un dels al·licients
NETFLIX La música llatina és un dels al·licients
 ?? PIXAR ?? El nou treball de Pixar s’ambienta a Itàlia d’aquesta cinta
PIXAR El nou treball de Pixar s’ambienta a Itàlia d’aquesta cinta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain