La Vanguardia (Català-1ª edició)

Messi pren la paraula

El futbolista tanca avui la seva etapa al Camp Nou abans de triar un nou equip

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Messi parlarà avui. No serà amb un micròfon a la mà, a l’estadi Johan Cruyff i en els prolegòmen­s del Gamper, com correspon al capità del Barcelona. Aquesta era la seva intenció. Prendrà la paraula al migdia, des de l’Auditori 1899 del Camp Nou, no per prometre títols de cara a la temporada que ve, sinó per dirigir-se a l’afició i explicar com se sent ara que la seva etapa com a futbolista del Barça s’ha acabat. Res a veure, als antípodes, amb el que l’argentí tenia al cap per a avui quan dimecres va donar per finalitzad­es les vacances amb l’objectiu de signar la seva continuïta­t al Camp Nou.

Dijous tot se’n va anar en orris.

Després d’escoltar un Laporta poc autocrític, a les 12 h el jugador donarà la seva versió després de la ruptura

L’entorn del crac està molest per les filtracion­s i insisteix que no té cap oferta formal del PSG

Tot va saltar fet a miques.

Després de 20 anys i 17 temporades al primer equip, Messi se’n va. El Barça i el crac, a qui se l’ha vist créixer en directe fins a convertir-se en el millor jugador del món –l’únic amb sis Pilotes d’Or–, se separen.

Des que es va confirmar la impossibil­itat d’inscriure el seu emblema, la idea del club sempre ha estat organitzar un homenatge al deu amb tots els honors perquè surti per la porta gran. Se li va preguntar si divendres volia acompanyar el president Joan Laporta en la seva compareixe­nça, però el futbolista, contrariat i molt afectat, va declinar la proposta. Llavors el Barcelona va posar a disposició de Messi les seves instal·lacions perquè quan ell se sentís preparat es pogués acomiadar de la que ha estat casa seva durant dues dècades.

Després d’escoltar les explicacio­ns del mandatari, que va fer poca autocrític­a per apuntar a l’herència rebuda per Bartomeu i la poca flexibilit­at de LaLiga de Tebas, falta la versió del futbolista, que avui trencarà el seu silenci (12 h).

Hi ha alguns punts que ja se saben, com ara que Messi va donar prioritat absoluta a tancar un acord amb el Barcelona. I així va ser. Dues vegades. Així doncs, falta per veure com ha paït l’argentí que hagi de fer les maletes perquè no pot jugar al Barça quan la família havia optat per quedar-s’hi. Ell tampoc no pensava que aquell Barça-Celta del 16 de maig, en què l’equip de Koeman va perdre totes les opcions de guanyar la Lliga 2020-2021, seria el seu últim partit al Camp Nou amb la samarreta blaugrana, el 778. Aquell dia també va marcar el seu gol 672. Segur que, com a llegenda que és, li hauria agradat dir adeu des de la gespa i amb un estadi ple de gom a gom, que corejaria el seu cognom com tantes i tantes vegades acompanyan­t gestos reverencia­ls. Però entre la pandèmia i el gir inesperat de la negociació de la no renovació no va poder ser.

La notícia de l’adeu de Messi va arribar fins a Tòquio. Amb el canvi horari, a Pedri i Eric Garcia, els dos blaugrana que jugaven la final dels Jocs amb Espanya, els va agafar dormint. Quan es van llevar i van veure l’anunci no hi van donar crèdit. La seva primera reacció va ser pensar que era mentida, que era una fake new. Amb les hores ho van anar contrastan­t i es van adonar que era veritat, que els dies de l’argentí al Camp Nou s’havien acabat.

Messi, de 34 anys, ha optat per comparèixe­r al cap de poques hores, no ha deixat que el temps passés ni que s’alimentess­in rumors. Considera que és la millor manera de tancar aquesta etapa tan gloriosa, amb 35 títols. A més, per respecte, només així podrà canviar de xip i començar-se a mentalitza­r per als seus nous objectius de la nova destinació.

L’argentí insistirà aquest matí que no té res firmat. Per més que el germà de l’emir de Qatar, propietari del PSG, anunciés que ja estava tot fet i lligat entre el deu i el club parisenc. Al diari L’Équipe també informaven d’una suposada oferta del Parc dels Prínceps per dues temporades a raó de 40 milions per curs, amb opció a un tercer any. Aquestes xifres el convertiri­en en el més ben pagat de la plantilla de Pochettino, per sobre de Neymar.

Les filtracion­s no van agradar a l’entorn de Messi, que insisteix que ells no han rebut cap oferta formal de cap equip i molt menys ha donat el sí a ningú. Això no toca, encara.

Tanmateix, a París són molt optimistes i ja es fa córrer que han començat els preparatiu­s per poder presentar Leo allà dimarts. A partir de la roda de premsa d’avui, llavors sí, els esdevenime­nts es podrien accelerar.c

 ?? XAVIER CERVERA ?? La Mariela, amb la samarreta de l’Argentina, consola el seu nebot Lautaro, vestit de blaugrana, davant la casa de Messi a Castelldef­els
XAVIER CERVERA La Mariela, amb la samarreta de l’Argentina, consola el seu nebot Lautaro, vestit de blaugrana, davant la casa de Messi a Castelldef­els

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain