La Vanguardia (Català-1ª edició)

Durant, tot el que toca ho fa or

Quart títol consecutiu dels EUA amb una altra exhibició de la seva estrella

- SERGIO HEREDIA Tòquio. Enviat especial

Hi ha bots que pregunten:

–Per què els basquetbol­istes de l’NBA se n’han d’anar a un hotel de luxe? Per què no es queden a la Vila Olímpica com la resta?

I al cronista, que passa per allà revisant dades, li salta una nota: l’agent de Kevin Durant prepara un contracte de 198 milions de dòlars per quatre anys amb els Nets.

Així doncs, aquests basquetbol­istes, i Durant més, van pel seu cantó.

Kevin Durant (32) és un escorta negre i prim, d’aparença pausada i mirada lleonina, i que té un acrònim (KD) que és una marca comercial que apareix en mil sabatilles.

Des de fa més de deu anys es venen arreu.

Kevin Durant és l’estrella de l’NBA que el 2019, encara als Warriors, s’havia trencat el tendó d’Aquil·les i s’havia perdut la resta de les finals de l’NBA i bona part de la temporada següent, fet que va provocar un debat sobre el seu futur com a jugador perquè ja tenia 29 anys, dos anells, dos títols olímpics i un mundial.

Per què més?

Aquella lesió era greu! D’acord, però què diu el lema de l’NBA?

Diu: For the love of the game.

I aquest és Durant, un home que practica el bàsquet per l’amor al joc, un acte de compromís amb l’ofici.

Així doncs, quan Gregg Popovich li va demanar que s’unís al projecte olímpic (defenestra­ts els nord-americans com s’havien vist en els Mundials del 2019, setens), Durant va dir:

–OK.

I des d’aleshores, Popovich només té paraules d’elogi:

–Si Durant hagués dit que no venia als Jocs, li hauria suplicat, hauria plorat, hauria fet el que calgués

“Lluitem entre nosaltres a la lliga, però som germans per a tota la vida davant la resta del món”, diu Durant

perquè canviés d’idea. Que sigui aquí diu molt de com s’arriba a estimar aquest esport. De com s’estima jugar a bàsquet i de com li agrada guanyar. Vol formar part d’això. I això és el que el motiva.

Beneït Durant, es va dir Popovich,

mentre la resta de fenòmens li deien que no. LeBron James, Anthony Davis, Stephen Curry, Kawhi Leonard, James Harden, Chris Paul... Tots s’hi van negar.

Tots, menys Durant, que aniria a Tòquio per guanyar l’or, tercer de la seva carrera, i no a firmar autògrafs a la Vila Olímpica (el 2016, l’NBA dormia en un iot ancorat a Porto Maravilha; el 2012, en un altre hotel a Londres; a Barcelona’92, el primer Dream Team també havia descansat al Port Vell).

La seva actuació, decisiva contra Espanya a quarts (29 punts) i magnífica en les semifinals contra Austràlia (23 més), s’agegantia ahir: 29 punts més a la final contra la completa França de De Colo, Gobert i Batum, la mateixa que havia tombat els nord-americans en el seu debut a Tòquio.

–Lluitem entre nosaltres tot l’any a la lliga, però ens hem convertit en germans per a tota la vida enfront de la resta del món –va dir Durant, en el seu comiat de Tòquio 2020, amb rumb a Brooklyn.

Li espera una altra pluja de dòlars, tants, que no se’ls podrà gastar mai.

Però ell no juga per això.c

- Fase prèvia de

-

- pel Consell de Ministres

- en cas d’ocupar espai natural protegit (allargant la tercera pista) estratègic­a prèvia

2025

Augment de passatgers amb l’ampliació:

El límit actual:

de passatgers fins al 2026

 ?? SERGIO PEREZ / REUTERS ?? Kevin Durant ahir a Saitama
SERGIO PEREZ / REUTERS Kevin Durant ahir a Saitama

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain