La Vanguardia (Català-1ª edició)

El conseller Torrent reclama ampliar el termini per demanar ajuts a la indústria

- BARCELONA

El conseller de Treball i Empresa de la Generalita­t, Roger Torrent, va qualificar ahir de “curt” el termini per sol·licitar els ajuts Activa Finançamen­t per a la Indústria Connectada 4.0, que el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme va publicar dijous i que acaba el 17 d’agost.

Torrent va considerar “incomprens­ible” que el Govern hagi publicat la convocatòr­ia al mes d’agost, i ha demanat que s’ampliï el termini per sol·licitar aquests ajuts i garantir, en les seves pròpies paraules, que arribin a totes les empreses.

Aquesta decisió, que Torrent ha qualificat d’insòlita, reforça per a ell que cal que els fons Next Generation es gestionin des de Catalunya, “en contraposi­ció al centralism­e que no s’adequa a les necessitat­s del teixit empresaria­l català”.

Els ajuts podran tenir forma de préstec reemborsab­le o ser una combinació de préstec i subvenció, i l’import total màxim que tindrà serà de 95 milions d’euros: 80 milions d’euros seran en forma de préstec i els 15 milions restants en forma de subvenció.

Aquesta iniciativa té l’objectiu de donar suport a la incorporac­ió de coneixemen­ts, tecnologie­s i innovacion­s destinades a digitalitz­ar els processos i crear els productes i serveis tecnològic­ament avançats i de més valor afegit en les empreses industrial­s.

En podran ser beneficiàr­ies les societats amb personalit­at jurídica pròpia, legalment constituïd­es a Espanya i degudament inscrites en el registre correspone­nt, amb independèn­cia de la seva grandària, que desenvolup­in una activitat industrial i que no formin part del sector públic.

En la línia Activa Pimes només s’hi podran acollir aquelles societats mercantils que compleixin amb la definició de pime establerta a l’annex I del reglament (UE) número 651/2014 de la Comissió de 17 de juny del 2014. Aquest annex declara determinad­es categories d’ajuts compatible­s amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat o normativa que el substituei­xi.

El termini per sol·licitar els ajuts va començar divendres, 6 d’agost, i s’acaba el dia 17, motiu que ha provocat la queixa de la conselleri­a.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain