La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els gols es reparteixe­n al Gamper

Memphis, Braithwait­e i Puig no donen cap opció

- C. RUIPÉREZ Barcelona

En la que sempre era la festa major del Barcelona tres gols van ser les alegries en un equip que s’ha de fer a la idea de jugar sense qui ha estat la seva estrella durant més d’una dècada. El Barça haurà de ser, quin remei, un equip més coral i compromès. Amb aquesta nova versió n’hi va haver prou per desfer-se d’un Juventus curt de preparació. Memphis, Braithwait­e i Puig es van repartir els gols.

La gran sorpresa en atac va ser l’aparició de Demir. El jove austríac no va jugar a la banda, com fins ara, sinó que es va situar com a mitjapunta. Koeman va deixar que l’ex del Rapid Viena es mogués amb llibertat, fes d’enganxamen­t i baixés a rebre la pilota.

Yusuf Demir, de 18 anys, és un descobrime­nt. No va ser una explosió, ni de bon tros, com la de Messi al Gamper del 2005 però només va necessitar tres minuts per assistir i deixar sol Memphis davant de Szczesny. L’holandès, amb l’esquerra, no va desaprofit­ar el regal i va marcar el seu tercer gol a la pretempora­da.

El jove fins i tot es va acostar a un parell de faltes per veure si les podia xutar. A Demir fins i tot li van anul·lar un gol per fora de joc... de Griezmann.

El Juventus de mica en mica es va anar estirant. Encara que comença la lliga una mica més tard que el Barcelona, Cristiano i Morata van intentar aigualir la presentaci­ó. Però Neto va estar encertat, ja que va tenir força feina.

Al descans, Allegri va fer entrar Chiesa i el campió de l’Eurocopa va tornar a exhibir desequilib­ri.

Quan els italians buscaven l’empat, va arribar el 2-0 del Barça. Memphis va servir un córner i, després d’una esbandida, Braithwait­e va entrar sol i va rematar de cap a la xarxa. Amb aquesta tranquil·litat, va debutar Emerson i va tornar a tenir minuts Nico. Però el tercer va ser obra de Riqui Puig amb una jugada en què no sol prodigar-se: una gran rosca amb l’esquerra des de la frontal. Els gols, que sempre eren de Messi, es van repartir.c