La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marc Soler se’n va a l’Emirates

El ciclista de Vilanova deixa el Movistar

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

Marc Soler serà corredor de l’UAE Emirates les dues pròximes temporades, segons l’acord aconseguit amb l’equip que té a les seves files Tadej Pogacar i s’està reforçant a consciènci­a de cara al 2022. Soler, de 27 anys, ha corregut en el Movistar des del 2015 i ara obre una nova etapa.

“Vinc aquí amb molta il·lusió i ganes de treballar molt i gaudir d’aquest nou capítol”, ha comentat el ciclista de Vilanova en el compte de Twitter de l’UAE Emirates, en què també s’indica que ha firmat per dos anys, fins al 2023.

L’1 d’agost es va obrir oficialmen­t la temporada de fitxatges i canvis de mallot en el ciclisme i l’Emirates s’està mostrant especialme­nt actiu. A més d’ampliar el contracte amb Tadej Pogacar fins al 2027 i d’incorporar ja plenament Juan Ayuso, el ciclista espanyol amb més futur, els últims dies l’equip dels Emirats ha incorporat João Almeida, Pascal Ackermann i ara Marc Soler.

“Després de set anys a Movistar

crec que ara és un bon moment en la meva carrera per buscar nous reptes i els agraeixo molt tots els nostres anys treballant plegats i els desitjo tot el millor per al futur. Estic a punt per a aquest nou pas”, ha comentat Soler. En el seu historial de victòries destaca el Tour de l’Avenir del 2015, la París-Niça del 2018 i etapes a la Ruta del Sud, la Vuelta a Espanya i el Tour de Romandia.

En aquesta temporada 2021 s’ha vist marcat per les caigudes, que el van portar a deixar el Giro d’Itàlia i especialme­nt el Tour de França, en què va ser un dels més afectats pel terrible accident que va causar una espectador­a quan ensenyava una pancarta. Soler es va fracturar els dos braços i tot i això va aconseguir arribar a travessar la meta d’aquella etapa.

El mànager de l’UAE Emirates, Joxean Fernández Matxin, explicava durant el Tour a La Vanguardia que el gran potencial de l’equip consisteix a tenir una àmplia garantia de continuïta­t, que permet oferir contractes llargs com el que s’ha firmat amb Pogacar, tot i que deia que “sempre ajustant-se al pressupost de què disposem”. Sobre Soler ara explica: “No és cap secret que es tracta d’un dels millors corredors del gran grup profession­al i creiem que té tot el potencial i la mentalitat per encaixar bé al nostre equip. És un ciclista d’atac, un lluitador, i la seva personalit­at i qualitats mentals el fan únic. Ens motiva portar-lo a les nostres files i penso que s’hi adaptarà molt bé”.c

 ?? LUC CLAESSEN / GETTY ?? Marc Soler
LUC CLAESSEN / GETTY Marc Soler

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain