La Vanguardia (Català-1ª edició)

“El que em va fer va ser un crim”, diu una de les onze dones assetjades per Cuomo

- FRANCESC PEIRÓN Nova York

Més claus al taüt polític d’Andrew Cuomo, el governador de Nova York que s’aferra al càrrec i es nega a ser el cadàver. “Potser ell pensi que el que em va fer a mi era normal. però no va ser normal. No va ser una cosa benvinguda i certament no va ser consensuad­a”.

Aquestes paraules correspone­n a la identifica­da com a “assistent executiva núm. 1”, una de les onze dones que Cuomo va assetjar sexualment, va concloure la investigac­ió de la fiscal general de l’estat, la també demòcrata Letitia James. Aquella presumpta víctima va revelar la seva identitat en declaracio­ns a la CBS i al Times Union d’Albany, la capital de Nova York.

Brittany Commisso, de 32 anys, va assegurar que va patir l’atac en dues ocasions, amb tocaments i proposicio­ns. “El governador sap que el que em va fer a mi i a les altres deu va ser assetjamen­t sexual. Va trencar la llei”.

La primera vegada va passar el 31 de desembre del 2019. Després

Melissa DeRosa, mà dreta del governador de Nova York, dimiteix després d’aparèixer implicada

d’ajudar-lo en la preparació d’un discurs, Cuomo li va suggerir fer-se una selfie, moment que va aprofitar per grapejar-la. L’altra va ser el novembre del 2020, quan la va abraçar “amb agressivit­at sexual”. No era l’abraçada a una mare o una filla, va declarar.

Commisso és la primera que ha presentat denúncia davant la policia, fet que pot derivar en causa penal. Mentrestan­t, la comissió judicial de la cambra estatal va continuar debatent l’impeachmen­t. Cuomo té de termini fins divendres per aportar proves. En aquesta tasca ja no podrà comptar amb una de les seves principals col·laboradore­s. Melissa DeRosa va dimitir diumenge a la nit. No va citar el governador, a qui se suposa que va ajudar a l’hora de prendre represàlie­s contra les denunciant­s.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain