La Vanguardia (Català-1ª edició)

Descobreix­en un sobre amb tres bales dirigit al papa Francesc

- ROMA Agències

Els Carrabiner­s de Milà van intercepta­r ahir una carta dirigida al papa Francesc que contenia tres bales. La carta va ser descoberta dilluns a la matinada al centre de classifica­ció postal de Peschiera Borromeo, a la província de Milà, i immediatam­ent van intervenir els Carrabiner­s del departamen­t de San Donato Milanese, que van obrir una investigac­ió sota l’autoritzac­ió de la fiscal adjunta de Milà, Alessandra Cerreti.

Segons el Corriere della Sera, la carta conté tres bales de calibre 9 mil·límetres i un petit text en què es fa referència a les últimes inversions financeres al Vaticà, sobre les quals fa uns dies es va obrir un judici contra diverses persones, entre les quals Angelo Becciu, cardenal defenestra­t per Francesc.

L’agència Adnkronos va informar que la carta es va enviar des de França i el destinatar­i estava escrit amb bolígraf però amb prou feines es podia llegir, si bé es podia identifica­r “Papa-Ciutat del Vaticà, Piazza S. Pietro a Roma”. No se saben més detalls sobre el cas i el Vaticà no ha volgut comentar la notícia.

El passat 29 de juliol es va celebrar al Vaticà la primera audiència del macrojudic­i contra una desena d’acusats, entre els quals figura el cardenal Becciu, per presumpta desviació de fons i corrupció. És la primera vegada que un purpurat s’asseu al banc dels acusats davant un jutge al Vaticà.

El papa Francesc va incloure recentment aquesta modificaci­ó en l’ordenament jurídic vaticà, ja que fins ara els cardenals eren jutjats a porta tancada per altres cardenals. El Pontífex podia haver posat el cas en mans de la justícia italiana, però va decidir que la Santa Seu assumís el procés com a mostra de transparèn­cia.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain