La Vanguardia (Català-1ª edició)

Uns turistes llancen una burilla des d’un cotxe i paguen 200 euros

- SÍLVIA OLLER Girona

Els turistes francesos que el 3 d’agost van ser gravats llançant una burilla al marge de la carretera mentre circulaven per Palafrugel­l es van personar de manera voluntària a la comissaria de la policia local tres dies després per pagar la multa, que puja a 200 euros. En el moment dels fets al vehicle hi anaven tres persones i cadascuna va admetre davant els agents haver llançat “com a mínim” una burilla a la carretera.

La infracció, que va ser gravada en vídeo pels ocupants d’un altre vehicle, es va fer viral i va generar centenars de comentaris a les xarxes socials de ciutadans que els recriminav­en l’acció. Gràcies a la difusió del vídeo, en què es veia clarament com l’ocupant del seient posterior llançava una cigarreta des del vehicle en marxa, i a les càmeres que hi ha a les entrades i sortides de la població, la policia va poder identifica­r la matrícula del vehicle per tramitar la denúncia administra­tiva. Els agents van intentar localitzar el conductor infractor per lliurar-li en mà la denúncia, però finalment van ser els mateixos ocupants del cotxe, de vacances a Palafrugel­l, els que es van presentar a la comissaria per pagar la multa en vista de l’enrenou originat a les xarxes.

Una negligènci­a que suposava un alt risc d’incendi per la calor i les elevades temperatur­es de la setmana passada. Una burilla també va ser el detonant de l’incendi del Cap de Creus que a mitjans de juliol va calcinar unes 400 hectàrees del parc natural.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain