La Vanguardia (Català-1ª edició)

El pressupost va variar de 46,4 milions a 74,6 després de canvis en el projecte

-

uen des del Mitma. Es va voler evitar un efecte embut.

El 2016 es va tornar a parar tot quan el tripijoc de maquinària encarava la recta final. Llavors el Govern central va decidir retocar una altra vegada el projecte per ajustar-lo als actuals fluxos de circulació. Aquesta última aturada va esgotar la paciència dels ajuntament­s, que van iniciar una ofensiva diplomàtic­a perquè acabés l’actuació, farts de retencions i promeses incomplert­es. La gran majoria de l’obra estava acabada, fins i tot la major part de l’actuació més complexa, un viaducte de 850 metres que creua l’A-2, el riu Llobregat, la riera de Rubí i diverses línies de ferrocarri­l.

El febrer del 2019 finalment es van reprendre els treballs per acabar l’última part. En principi tot havia d’estar resolt a finals de l’any passat, però una altra vegada es van endarrerir, tot i que en aquesta ocasió menys temps. En aquests moments a simple vista tota l’obra està acabada. Fins i tot algun veí ha esquivat barreres i cons i hi ha entrat circulant-hi amb motociclet­a, malgrat que està prohibit. Per enllestir-ho tot cal acabar les últimes feines tècniques, remarquen des del Ministeri de Transports.

Concreten que per poder inaugurar es requereix aplicar l’“última capa de rodament”. És a dir, ultimar l’asfalt. Es tracta d’una tasca que, expliquen, “s’ha de fer a l’estiu”. Després s’hauran de revisar les juntes de dilatació i ja estarà tot a punt. No hi ha un dia concret marcat al calendari per obrir, però l’horitzó és “inicis de setembre” depenent del “ritme” dels últims retocs.c

 ?? MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING ?? Bona part de les obres estan acabades des de fa anys
MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING Bona part de les obres estan acabades des de fa anys

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain