La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els xamfrans amb sortides d’emergència de l’AVE recuperen la vella normalitat

- DAVID GUERRERO Barcelona

Els veïns del carrer Mallorca a les cruïlles amb Nàpols i amb Independèn­cia estan a punt de recuperar la vella normalitat després de tres anys convivint amb les obres de sortida d’emergència del túnel de l’AVE. Les voreres tornaran a ser per als vianants, i la calçada, per als cotxes, les bicicletes i els autobusos, cadascun amb els seus respectius carrils propis. Els busos tornen així al seu recorregut original després de tot aquest temps amb rutes alternativ­es.

L’alteració de la mobilitat i la vida quotidiana s’ha allargat dotze mesos més del promès inicialmen­t. Han estat tres anys llargs de tanques i sorolls que, sumats a la crisi derivada de la pandèmia, deixen com a llegat algunes persianes avall.

La recuperaci­ó de la mobilitat i la vida quotidiana als dos xamfrans de Mallorca s’afegeix a la de la cantonada d’Urgell amb Provença, on ja van acabar les obres a la primavera. Amb les tres noves sortides d’emergència a punt per ser utilitzade­s si fos necessari, el túnel que travessa l’Eixample sota terra ja compleix amb la nova normativa europea del 2014, que va obligar a incorporar tres punts més d’evacuació per complement­ar els sis que ja hi ha. Per això ha estat necessària una inversió superior als 28 milions d’euros a càrrec de l’Administra­dor d’Infraestru­ctures Ferroviàri­es (Adif).

L’única obra pendent pel que fa a sortides d’emergència és la plaça Països Catalans, que eliminarà les casetes davant la sortida de l’estació de Sants per unes comportes basculants arran de terra, però encara no tenen data.c

 ?? MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING ?? Últims retocs a la cantonada de Mallorca amb Independèn­cia
MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING Últims retocs a la cantonada de Mallorca amb Independèn­cia
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain