La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tòquio 2020, els Jocs Olímpics menys vistos de la televisió espanyola

La millor audiència va ser en la pròrroga del partit de futbol Brasil-Espanya

- REDACCIÓ Barcelona

Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 han estat els menys vistos de la història a la televisió espanyola, però, malgrat això, han servit de revulsiu per als canals que els emeten, que han vist augmentar significat­ivament l’audiència respecte al mateix període de l’any anterior. Així ho revelen els informes d’audiències de televisió dels Jocs Olímpics elaborats per Barlovento Comunicaci­ón i GECA amb dades de Kantar Media en els quals s’ofereix una visió global de l’audiència de cinc cadenes: La 1, Teledeport­e, Eurosport, Eurosport 2 i Movistar Deportes 1.

Entre el 23 de juliol el 8 d’agost s’han fet 1.857 emissions de 19 categories esportives. En total, més de 1.600 hores en pantalla. Més de trenta milions de persones a Espanya (30,3) van connectar en alguna ocasió amb les emissions d’aquests Jocs Olímpics, el 66,3% de la població.

Des del 1992, els jocs menys vistos havien estat els de Rio de Janeiro, amb una audiència acumulada de 31 milions, el 70,7% dels espanyols; després els de Barcelona, amb 31 milions (86,5%); els d’Atlanta, 33 milions (90,1%); els d’Atenes, 35 milions (84,7%); els de Londres, 36 milions (81,8%); els de Pequín, 36 milions (84,2%); i els de Sydney, 36 milions (93,3%).

Més de trenta milions de persones, un 66,3% de la població, van veure algun cop les emissions

La millor audiència dels Jocs Olímpics de Tòquio va ser la prorroga del partit de futbol masculí entre el Brasil i Espanya del 7 d’agost a La 1. De fet, el futbol ha estat l’esport més seguit a Tòquio, i ha ocupat 8 de les 10 emissions més vistes a la televisió, sempre amb la selecció espanyola masculina com a protagonis­ta. Les excepcions en el top ten van ser les medalles d’Ana Peleteiro (bronze en salt de llargada) i Ray Zapata (plata en la modalitat de terra en gimnàstica) l’1 d’agost i el partit de bàsquet masculí entre Espanya i l’Argentina disputat el 29 de juliol. Després del futbol (38,2%), les categories esportives més seguides han estat l’atletisme (38%) i el bàsquet (33,1%). El rugbi, per la seva banda, ha estat l’esport menys seguit entre els espanyols (0,6%).

Per comunitats autònomes, Castella-la Manxa s’alça com ha comunitat on més seguiment han tingut les proves, amb un 78% d’audiència acumulada. Catalunya, per la seva banda, ha estat la comunitat on menys interès han obtingut els Jocs de Tòquio (57%).

En relació amb el perfil de l’audiència dels Jocs Olímpics, l’estudi indica que un 62% són homes i un 38%, dones. A més, la franja d’edat que més ha vist els Jocs ha estat la compresa entre els 45 i els 64 anys (42%), seguida dels de més de 64 anys (29%), els de 25 a 44 anys (19%), els de 13 a 24 anys (7%) i els de 4 a 12 anys (3%).c

 ?? TIBOR ILLYES / EFE ?? Una imatge de la cerimònia de cloenda dels Jocs celebrada diumenge
TIBOR ILLYES / EFE Una imatge de la cerimònia de cloenda dels Jocs celebrada diumenge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain