La Vanguardia (Català-1ª edició)

“La sortida de Messi és una maniobra que afavoreix Florentino Pérez”

Jaume Llopis, exmembre de la comissió Espai Barça

- ANAÏS MARTÍ Barcelona

Poques hores després que Leo Messi s’acomiadés del FC Barcelona en una emotiva roda de premsa, es va fer pública la dimissió de Jaume Llopis, membre de la Comissió Espai Barça.

Llopis, professor emèrit d’Iese i soci del Barça des de fa 69 anys, va escriure una carta dirigida a Joan Laporta en què dimitia del seu càrrec. “Passaràs a la història com el president que va acomiadar Messi”, li va dir al màxim mandatari. Laporta no li ha contestat. Però en una conversa amb

La Vanguardia, Llopis explica que sí que ha intercanvi­at missatges amb algun pes pesant de la junta directiva. “M’han dit que m’he precipitat, que em falta informació. I jo els he dit que precisamen­t això és el que reclamo. Que de cara al soci la sortida de Messi s’ha gestionat amb molt poca transparèn­cia”. Llopis, que coneix Laporta des de l’època de l’Elefant Blau, afirma que el club “no ha volgut saber més detalls de l’acord entre la Lliga i el fons CVC” ni tampoc “negociar més amb els Messi”. També afirma que “hi ha més gent dins de la junta directiva que pensa com jo”.

Llopis també argumenta que “de tot el que ha passat el que més m’ha molestat és la imatge de Laporta dinant i brindant al Botafumeir­o amb Agnelli i Florentino quan tots estàvem molt tristos i sense entendre el que havia passat”. A parer seu, “la marxa de Messi és una maniobra que afavoreix Florentino”.

Llopis assegura que tot i que Ferran Reverter, director general del club, “és una persona que sap molt de números”, considera que “li falta saber que el Barcelona no és una multinacio­nal, és un club amb sentiments”. També apunta que econòmicam­ent “cal tenir en compte que el Barça perd molt sense Messi, uns 70 milions en patrocinis. Jo això ho anomeno miopia financera. Mal va qui no pensa per l’endemà”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain