La Vanguardia (Català-1ª edició)

Llibertat condiciona­l per al vicepresid­ent de Samsung

- REDACCIÓ Barcelona

El Govern sud-coreà va anunciar ahir que concedirà la llibertat condiciona­l al vicepresid­ent del conglomera­t empresaria­l Samsung, Lee Jaeyong, empresonat des del mes de gener passat després de ser condemnat pel seu paper en una trama de corrupció que va generar una gran indignació al país. La sortida de presó del líder de facto de Samsung està prevista per a divendres vinent, amb motiu del dia d’Alliberame­nt Nacional, que se celebra el 15 d’agost.

El Ministeri de Justícia va explicar que s’han tingut en compte diversos factors, “com l’opinió pública i el bon comportame­nt” de Jae-yong durant l’arrest, així com el fet que hagi complert més del 60% de la pena que se li va imposar. El “príncep hereu de Samsung” –com l’anomena la premsa local sud-coreana– va ser sentenciat el gener passat a 30 mesos de presó per subornar una amiga de l’expresiden­ta de Corea del Sud, Park Geunhye, que va ser destituïda el març del 2017 i condemnada a 20 anys de presó .

L’agost d’aquell any, el directiu va ser declarat culpable del pagament d’aquests suborns i sentenciat a cinc anys de presó, però un tribunal d’apel·lació li va rebaixar la pena i li va permetre abandonar la presó. Tot i això, el cas va fer un gir l’agost del 2019 i l’empresari va tornar a ser sentenciat després que li imputessin nous càrrecs. Entre el primer tancament i el segon, Lee Jae-yong ha passat entre reixes un total de 18 mesos.

La comunitat empresaria­l i una part de la societat dona suport a la seva posada en llibertat, mentre creix el temor que la situació acabi repercutin­t en el funcioname­nt diari del gegant tecnològic per la falta d’agilitat a l’hora de prendre decisions estratègiq­ues, si bé fonts del grup ho neguen.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain