La Vanguardia (Català-1ª edició)

La venda d’hotels als portals creix un 30% anual

Andalusia i Catalunya concentren la major part de les ofertes

- REDACCIÓ Barcelona

La caiguda sense precedents de turistes ha posat al mercat una gran quantitat d’hotels a tot Espanya. Les últimes dades recollides pel portal Idealista mostren un important augment del nombre d’establimen­ts a la venda, sobretot a Andalusia i Catalunya.

En total, el nombre d’hotels a la venda a Idealista ha augmentat un 30% l’últim any. La temporada de vacances actual avança millor que la del 2020, però no està complint les expectativ­es del sector i algunes cadenes i empresaris particular­s intenten ajustar la seva oferta. En concret, l’1 d’agost del 2021 hi havia anunciats un total de 639 establimen­ts que reconeixie­n comptar amb llicència hotelera, mentre que un any abans aquella xifra se situava en 490.

L’increment s’ha notat amb més força a les províncies costaneres, registrant un 44% més oferta immobiliàr­ia hotelera que fa un any, passant dels 323 hotels a 465. Gairebé la meitat dels hotels a la venda es troben concentrat­s en tres comunitats autònomes. Andalusia compta amb 135 anuncis, Catalunya en té 113 i les Balears, 67. A Castella i Lleó hi ha un total de 61 hotels disponible­s, seguida de la Comunitat Valenciana (57), les Canàries (47) i Galícia (44).

A continuaci­ó se situa Madrid, amb 23 hotels anunciats, Aragó (20), Castella-la Manxa (19), Astúries (17), Cantàbria i

Extremadur­a (13 hotels cada una). Finalment, Navarra i Euskadi compten amb dos hotels anunciats cadascuna, mentre que La Rioja i Múrcia en tenen tres.

Andalusia és també la comunitat

La crisi del sector del turisme ha posat al mercat un gran nombre d’establimen­ts

en què més ha crescut el nombre d’hotels a la venda aquest any, ja que presenta una oferta de 45 establimen­ts més dels que hi havia fa 12 mesos, seguida per les Canàries (amb 28 hotels més), la Comunitat

Valenciana (24), Catalunya (19), les Balears (17) i Galícia (17).

En canvi, hi ha sis comunitats en què s’ha reduït l’oferta des de l’agost de l’any passat. A Castella i Lleó hi ha vuit hotels disponible­s menys, a Euskadi n’hi ha cinc menys; a Múrcia, tres menys; a Aragó i Castellala Manxa, dos menys en cada comunitat, i a Navarra hi ha un hotel menys a la venda que l’estiu del 2020.

Per províncies, Balears és la que compta amb més immobles hotelers a la venda, amb 67 unitats registrade­s. La segueixen Barcelona (65), Màlaga (54), Girona (49), Granada (37), Las Palmas (33), Alacant (29), Pontevedra (29) i Madrid (23). En el costat oposat hi ha les províncies d’Àlaba i Gipuzkoa.c

 ?? XAVIER CERVERA ?? L’hotel Juan Carlos I, a Barcelona, busca comprador
XAVIER CERVERA L’hotel Juan Carlos I, a Barcelona, busca comprador

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain