La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Executiu defensa la perspectiv­a de gènere a la nova llei d’Educació

- REDACCIÓ Barcelona

L’Executiu va defensar ahir la perspectiv­a de gènere que promou la nova llei d’Educació (Lomloe) i va lamentar les mofes i ridiculitz­acions que han fet les últimes hores els partits de la dreta després de saber-se la proposta del Govern de donar un enfocament “socioemoci­onal” a l’assignatur­a de matemàtiqu­es en la primària. La ministra d’Hisenda,

María Jesús Montero, va retreure, sense citar-los, a PP, Cs i Vox que intentin “ridiculitz­ar una cosa tan seriosa com que les dones s’empoderin” i va assenyalar “l’escassa capacitat de mires d’alguns partits que ho empastifen tot, que no volen construir benestar ni futur”.

Respecte a la perspectiv­a de gènere, Montero va advocar per “ser capaços de despertar vocacions sobre àrees emergents en el futur com per exemple matemàtiqu­es, tecnologia, enginyeria o ciències”, de les quals es va lamentar que siguin àmbits amb “poca presència de la dona”. Per aquest motiu, va assenyalar la necessitat de “ser capaços, des de l’educació infantil, de despertar l’interès de les nenes, de les adolescent­s o de les dones per aquestes discipline­s que semblen menys atractives per a la població femenina”.

Els tres partits de la dreta van despatxar la proposta, avançada dilluns pel diari El Mundo , amb qualificat­ius com ara “ximpleria”, “presa de pèl” o “iniciativa pròpia d’una xusma”.

Els mateixos partits van continuar ahir carregant les tintes contra la norma consideran­t que el desenvolup­ament curricular que n’està fent el Govern espanyol suposa “introduir la ideologia a les

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain