La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els militars exigeixen que els equiparin els sous als de la policia

- REDACCIÓ Madrid

Primer van ser els policies nacionals els que van demanar que els assimiless­in els sous als de les policies autonòmiqu­es. Després va ser la guàrdia civil, i ara són els militars els que exigeixen que s’equipari la seva remuneraci­ó als dels cossos policials.

Per això, sortiran al carrer a l’octubre per demanar una “dignificac­ió retributiv­a”, convocats per les associacio­ns de militars Asfaspro, Aume i Atme, que reclamen al Govern espanyol començar per un increment de 300 milions d’euros al complement específic, per a una “veritable homologaci­ó definitiva”.

Les tres associacio­ns, les més representa­tives de les forces armades, han anunciat aquesta manifestac­ió en un comunicat en què reclamen un increment al complement específic, de manera que cada militar, amb independèn­cia de la graduació, veuria mensualmen­t augmentat en 60 euros el component general i en 100 euros el component singular.

Aquesta pujada seria un pas previ a “la definitiva homologaci­ó salarial pendent”, diu el comunicat, que subratlla que el Govern espanyol “ignora la denigrant situació retributiv­a dels militars, que resulta dramàtica per a milers d’ells”. Les associacio­ns justifique­n aquestes reclamacio­ns en les guàrdies, el treball en torns, la nocturnita­t, l’extensió d’horaris, la perillosit­at, la contínua preparació tècnica, la disponibil­itat permanent i la mobilitat geogràfica, per això demanen “una contrapres­tació retributiv­a justa en termes de responsabi­litat i equitat en relació amb altres cossos de l’Estat”.c

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Josep Rius va renunciar a ser conseller i ara és portaveu adjunt de JxCat al Parlament
MANÉ ESPINOSA Josep Rius va renunciar a ser conseller i ara és portaveu adjunt de JxCat al Parlament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain