La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els rodatges a la comarca del Garraf superen les xifres prèvies a la pandèmia

- RAMON FRANCÀS Sitges

Continua el bon ritme de rodatges de publicitat, televisió, cinema i fotografia al Garraf, fins al punt que les dades registrade­s el primer semestre del 2021 superen les dades d’abans de la pandèmia, segons NODE Film Clúster / Gran Penedès Film Comission. En el mateix període del 2019 es van gestionar 92 peticions. Aquest any la xifra ha pujat fins a les 133 peticions, la majoria per al sector de la publicitat. D’aquestes, 101 rodatges han estat a Sitges, xifra que representa un 76% del total de permisos de producció audiovisua­l gestionats.

L’anomenada economia taronja té un impacte econòmic directe en els ingressos municipals. Els 133 permisos gestionats han representa­t un total de 17.083 euros en taxes municipals, dels quals 16.124 euros a Sitges (un 94,39%).

Els rodatges han generat també 122.775 euros de pagaments a particular­s: cases, empreses, comerços, ports, restaurant­s i establimen­ts on s’ha filmat; 67.200 euros a Sitges (un 55% del total pagat a particular­s). Aquesta producció té també un impacte econòmic indirecte per l’estada dels equips i també mediàtic per l’impacte als països d’emissió. A tall d’exemple, la filmació del reality Tentation Island ,de la televisió holandesa, va servir per allotjar un centenar de persones de l’equip tècnic en un hotel de Sitges durant tres setmanes.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, Guillem Escolà, afirma que “la feina iniciada per a la potenciaci­ó del món audiovisua­l a la localitat amb la ubicació de la seu de NODE Film Clúster, per ampliar el nombre de localitzac­ions, organitzan­t trobades amb localitzad­ors i productors, i també per agilitar els processos administra­tius per concedir els permisos i autoritzac­ions, està donant fruits”.

Dels 101 rodatges a Sitges, 36 han estat del sector fotogràfic, 31 del publicitar­i, 31 més del televisiu, dues han estat filmacions de vídeo i una de cinema. El port d’Aiguadolç ha estat l’escenari del rodatge del llargmetra­tge Un novio para mi mujer, produït per la productora barcelonin­a Athos Pictures, dirigida per Laura Maña i protagonit­zada per Hugo Silva, Belén Cuesta i Diego Martín. També s’hi han rodat altres llargmetra­tges com La niña de la comunión, que ha escollit la localitzac­ió de l’església de Santa Maria de la Geltrú.

Durant aquest any el port de Vallcarca i la platja del Garraf, les dues localitzac­ions del terme municipal de Sitges, han estat de les més sol·licitades. Des de l’agència Node Garraf, però, s’afirma que “cada dia és més gran la diversitat d’equipament­s i propietats privades que s’afegeixen a l’àlbum d’escenaris possibles”.

També el port de Vilanova i la Geltrú i el parc del Garraf són llocs cada vegada més recurrents.c

 ?? XAVI JURIO ?? L’última discoteca que va tancar, en una imatge recent de l’interior
XAVI JURIO L’última discoteca que va tancar, en una imatge recent de l’interior

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain