La Vanguardia (Català-1ª edició)

Guia per veure el futbol a la televisió

Temporada de continuïta­t: Movistar+ i Orange, les dues úniques operadores amb LaLiga i la Champions League

- FRANCESC PUIG Barcelona

Aquesta nit es disputa la Supercopa d’Europa entre el Vila-real i el Chelsea, partit que inaugura la temporada futbolísti­ca 2021-2022. Després d’uns estius en què saber en quines plataforme­s i cadenes es podria seguir el futbol en televisió era un calvari, aquest any és de gran continuïta­t. Movistar+ i Orange continuen sent les dues úniques operadores de televisió que oferiran les principals competicio­ns. La plataforma de

Telefónica és la posseïdora dels drets de LaLiga (fins al 2022) i de la Champions League (fins al 2024) i està obligada per llei a compartir els seus canals prèmium. Orange ja va anunciar fa setmanes que havia renovat l’acord amb Telefónica, mentre que Vodafone continua mantenint-se’n al marge després que es retirés fa tres anys de la “guerra del futbol” perquè no ho considerav­a viable econòmicam­ent.

Les dues competicio­ns estrella –més LaLiga Smartbank i l’Europa League–

es podran seguir senceres a Movistar+ i Orange a través dels canals Movistar LaLiga i Movistar Liga de Campeones. El canal en obert Gol continuarà emetent un partit en obert de LaLiga Santander (mai amb la participac­ió del FC Barcelona, Reial Madrid o equips que disputin competició europea), dos partits cada jornada de LaLiga Smartbank i un partit per eliminatòr­ia de l’Europa League. El canal #Vamos de Movistar+ (també disponible a la plataforma Movistar+ Lite) emetrà també dos partits cada jornada de LaLiga Smartbank.

LaLiga Santander i la Champions League.

Copa del Rei.

Mediaset España va adquirir fa dues temporades els drets audiovisua­ls de la Copa del Rei per a tres anys i posteriorm­ent va arribar a un acord amb DAZN perquè aquesta plataforma esportiva pugui emetre uns 50 partits de cada edició. En virtut d’aquest pacte, DAZN oferirà com a mínim 32 partits de les dues primeres rondes eliminatòr­ies i tots els partits de setzens, vuitens, quarts, semifinals i final. Per la seva banda, Mediaset es reserva l’emissió en obert de 15 d’aquests partits: dos de cada ronda, més les semifinals i la final.

Lligues internacio­nals.

La Premier League britànica es podrà seguir a DAZN i la Bundesliga alemanya a Movistar+. Precisamen­t ahir la plataforma de Telefónica va revelar que ha tornat a aconseguir els drets de la Bundesliga tres temporades més, fins a la 2023-2024. El canal #Vamos emetrà el millor partit de les dues competicio­ns i la resta de partits en directe que s’ofereixin serà a través de Movistar Liga de Campeones. Respecte a la Ligue 1 francesa, que ara comptarà amb la presència de Leo Messi i Sergio Ramos al PSG i que la temporada passada va poder veure’s a Movistar+, estan pendent de resoldre’s els litigis que té en lliça per poder tornar a negociar amb les operadores internacio­nals, per això de moment no pot veure’s a Espanya malgrat haver arrencat la temporada el cap de setmana passat.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Memphis Depay, una de les novetats del Barça per al pròxim curs
XAVIER CERVERA Memphis Depay, una de les novetats del Barça per al pròxim curs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain