La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detingut un empresari del Maresme per falsificar contractes a canvi de mil euros

- SÍLVIA OLLER Girona

La Policia Nacional ha desmantell­at a Girona una trama que es dedicava a regularitz­ar ciutadans estrangers mitjançant contractes laborals falsos. L’actuació s’ha tancat amb 27 persones detingudes, entre les quals el capitost de l’organitzac­ió, un empresari del sector agrícola, i diversos col·laboradors. S’estima que va tramitar de manera fraudulent­a més de 200 expedients de sol·licitud de permís de residència i treball pels quals cada víctima podria haver pagat entre 600 i 1.000 euros.

La investigac­ió es va posar en marxa a principis del 2020 davant la sospita d’un contracte laboral del sector agrícola fals. Els investigad­ors van comprovar que a nom del mateix empresari constaven almenys 200 expedients fraudulent­s de persones que estaven en situació irregular que s’havien presentat a les subdelegac­ions de Girona, Barcelona, Tarragona i Múrcia.

La Policia va sospitar del frau quan va comprovar que l’empresa investigad­a no tenia prou capacitat i estructura per contractar tanta gent, i també perquè alguns ciutadans suposadame­nt contractat­s vivien en províncies molt allunyades de la del domicili social de l’empresa en qüestió, una explotació agrícola del municipi de Malgrat de Mar, a la comarca del Maresme.

L’operació es va tancar a mitjans d’aquest any amb l’escorcoll i la detenció en aquesta finca del Maresme de l’empresari investigat i de diversos col·laboradors de la trama. Els agents van trobar-hi també quatre persones que no tenien autoritzac­ió per treballar. L’empresari s’enfronta a una multa que oscil·la entre els 10.000 i els 100.000 euros. A ell i a tres col·laboradors se’ls imputa un delicte d’afavorimen­t de la immigració irregular, de falsedat documental i de pertinença a organitzac­ió criminal.

En l’operació hi van participar agents de la unitat central de xarxes d’immigració il·legal i falsedats documental­s (Ucrif) de Girona i de Tarragona, agents de les comissarie­s de Lloret de Mar, Mataró i Cornellà de Llobregat i Inspecció de Treball.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain