La Vanguardia (Català-1ª edició)

Continua l’ambient molt càlid

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg

Segurament hauran notat l’augment de la temperatur­a de les últimes hores. Fa calor, i l’ambient és molt càlid a molts indrets. Avui es tornaran a assolir els 40ºC en alguns punts, dificultan­t la realitzaci­ó de les tasques més quotidiane­s. De fet, en alguns punts del sud peninsular avui tindran temperatur­es semblants a les que registrara­n al centre d’Argèlia, en ple desert del Sàhara. La temperatur­a no serà l’única cosa en comú entre les dues regions, també la pols en suspensió que seguirà present i deixarà el cel amb un lleuger color marronós.

CATALUNYA

S’espera una jornada totalment estable, amb domini del sol però amb cel una mica enterbolit a causa de la presència de la gran pols en suspensió. Durant la tarda arribarà algun núvol decoratiu pel sud. La calor continuarà amb força, amb valors que podran baixar lleugerame­nt en alguns punts però que es mantindran molt elevats. El termòmetre superarà els 30ºC de forma general, els 35ºC a àmplies zones de l’interior i els 40ºC a punts de Ponent. Demà continuarà el sol, augmentant la nuvolosita­t a partir de la tarda amb un ambient molt càlid.

ESPANYA I EUROPA

Si a la Mediterràn­ia s’està vivint sota el sol i la calor intensa, a la resta del continent el temps és més variable. Sol i núvols a Centreeuro­pa, amb algun ruixat als Alps i amb pluja a la meitat nord de les Illes Britànique­s, Dinamarca i Escandinàv­ia. A Espanya, l’ambient serà tranquil, amb sol i núvols a la meitat sudest i amb algun ruixat local i passatger. Núvols presents al Cantàbric i Galícia, sense precipitac­ió. Ambient assolellat a la resta amb calor molt acusada, assolint-se i superant-se els 40ºC a punts de l’interior, del sud i a la Vall de l’Ebre. Tranquil·litat a les Illes Canàries amb ambient suau.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain