La Vanguardia (Català-1ª edició)

Messi es comença a integrar

L’argentí es va estar sis hores a la ciutat esportiva del PSG per visitar les instal·lacions, conversar amb Pochettino i fer el primer entrenamen­t

- ANAÏS MARTÍ Barcelona

Leo Messi es va despertar el segon dia a París amb ganes de començar a fer el que més li agrada: sentir-se futbolista. Va anar en un cotxe negre tintat amb xofer fins a Camp des Loges, la ciutat esportiva del PSG, ubicada a 25 minuts del Parc dels Prínceps i a mitja hora de l’hotel Le Royal Monceau, on s’allotja amb la seva família.

Tot i que la sessió estava programada a les onze del matí, Messi va arribar dels primers. A les 9.15 hores travessava la porta tot saludant alguns aficionats amb ganes de conèixer les instal·lacions i, per descomptat, començar a entrenar-se amb els companys. El van seguir Neymar, que va arribar a les 9.30 hores, i Kylian Mbappé, cinc minuts després que el brasiler. “El PSG té una plantilla meravellos­a”, va apuntar desitjós Leo Messi en la posada de llarg com a jugador del club parisenc.

El primer que va fer va ser conèixer les instal·lacions del PSG i en va quedar gratament impression­at. La principal instal·lació és l’estadi Georges Lefèvre, el feu de l’entitat parisenca fins a l’any 1973, quan l’equip es va traslladar al Parc dels Prínceps. A Messi també li van explicar que el 2023 està previst que s’acabin les obres de millora. El nou centre d’entrenamen­t tindrà nou camps de futbol així com instal·lacions per a la resta de discipline­s esportives. En total, 74 hectàrees.

Després de visitar les instal·lacions, Messi va començar la jornada compartint una xerrada còmplice amb Mauricio Pochettino en una de les sales privades. Després Neymar el va acompanyar a saludar els seus nous companys. Els va abraçar tots, començant per Kylian Mbappé, que el va rebre amb un somriure. “Benvingut a París, Leo”, va escriure el jove de 22 anys al seu compte d’Instagram mostrant l’abraçada que es van fer. Fins ahir havia estat en silenci. En aquesta primera ronda de presentaci­ons, a Messi se’l va veure

La tornada de públic al Camp Nou coincidirà amb el primer partit oficial del Barcelona sense Messi i la visita de la Reial no ha despertat una gran expectativ­a en els culers. Només 15.280 abonats han sol·licitat entrades de les més de 25.000 de disponible­s. El club posarà a la venda les 10.000 entrades sobrants.

L’entrenamen­t del Barça d’ahir va tenir dues cares noves, les de Pedri i Èric Garcia, que van fer la seva primera sessió després de tornar de Tòquio, on, juntament amb Mingueza, lesionat, van aconseguir la medalla de plata. De moment, només Pedri pot ajudar Koeman en el debut contra la Reial, ja que el defensa no està inscrit.

Va venir el meu pare després de veure Laporta i em vaig enfonsar. Em vaig preparar per dir-ho a l’Antonela i als nens. L’hi vaig dir a ella, vam plorar, ens vam amargar, i ens vam aixecar per veure com ho dèiem als nens. Al desembre ja els havíem dit que continuarí­em aquí”

La versió de Messi a la BBC

 ?? PSG ?? Leo Messi, a la imatge amb Neymar, va fer el primer entrenamen­t amb el PSG
PSG Leo Messi, a la imatge amb Neymar, va fer el primer entrenamen­t amb el PSG
 ?? FCB ?? Pedri a l’entrenamen­t
FCB Pedri a l’entrenamen­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain