La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’operació sortida s’encalla i condiciona la rebaixa salarial

Umtiti, Pjanic i Braithwait­e continuen sense ofertes

- ANAÏS MARTÍ Barcelona

Malgrat els xiulets que el públic els va dedicar al Gamper, Umtiti, Pjanic i Braithwait­e continuen formant part de la plantilla. L’entitat pràcticame­nt descarta que el davanter danès abandoni la disciplina blaugrana. Sí que assegura que Pjanic i Umtiti acabaran sortint.

Umtiti, que fins al Gamper continuava convençut de poder demostrar la seva vàlua a Barcelona, espera que li arribi una oferta interessan­t d’un equip potent en l’àmbit europeu que de moment es resisteix. Per la seva part, Miralem Pjanic es manté expectant, esperançat que el Juventus presenti una oferta formal. El seu entorn explica que l’equip italià ha de vendre primer Aaron Ramsey. El migcampist­a gal·lès, de 30 anys, no entra als plans d’Allegri, però de moment no ha trobat cap sortida.

La marxa de tots dos condiciona la negociació salarial. El director de futbol blaugrana, Mateu Alemany, i Ferran Reverter, director general de l’entitat, estan liderant unes converses que de moment s’han enquistat.

El club demana que els jugadors renunciïn a cobrar una sèrie de variables relacionad­es amb el rendiment, el nombre de partits a la Lliga i també la classifica­ció a la Champions. Tot i això, els futboliste­s, molestos davant el poc moviment en l’operació sortida, no volen accedir a renúncies econòmique­s directes. Recorden que, malgrat que la junta de Laporta va entrar al març, ells ja fa temps que fan esforços econòmics pel club. Primer amb una rebaixa salarial d’un 12% el 2020, quan va esclatar la pandèmia, i després el 2021 amb un ajornament d’un 42,9% dels seus sous. Sí que acceptarie­n ajudar el club amb una nova adequació salarial en forma d’ajornament.

Tant l’operació sortida com la negociació salarial impedeixen que el Barcelona pugui inscriure Memphis Depay, Eric Garcia i el lesionat Kun Agüero.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain