La Vanguardia (Català-1ª edició)

La tendència a la baixa dels indicadors principals de la covid es va consolidan­t

- REDACCIÓ Barcelona

Tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya es va consolidan­t una moderada tendència a la baixa dels indicadors principals de la pandèmia, segons els recomptes de les autonomies. A Catalunya, la darrera actualitza­ció diària comptabili­tza un descens de 21 punts en el risc de rebrot, que se situa a 336, mentre que la incidència acumulada a 14 dies baixa de 701 a 455 i a 7 dies descendeix de 271 a 184.

Salut va declarar ahir nou ingressats menys a les ucis –n’hi ha 532 en total– i 64 menys als hospitals, que acullen 1.646 pacients de covid després de cinc dies consecutiu­s amb aquesta xifra a la baixa. En canvi la Rt no segueix la tendència de la resta dels indicadors i s’enfila lleugerame­nt fins a 0,77 punts. Salut va notificar ahir 51 morts correspone­nts a les 24 hores anteriors, una xifra que duplica les habituals a la cinquena onada.

D’altra banda, Salut va declinar ahir l’oferiment de la Federació d’Associacio­ns de Farmàcies de Catalunya d’habilitar els seus establimen­t com a punts de vacunació contra la covid. Mitjançant un comunicat, la conselleri­a va puntualitz­ar que a hores d’ara “per tot Catalunya hi ha disponible una xarxa de punts de vacunació molt extensa, amb un desplegame­nt logístic i de profession­als que garanteix l’administra­ció de la gran quantitat de vacunes disponible”. Salut afirma que no es tracta de disposar de més punts de vacunació sinó que “la població no vacunada o amb pauta parcial prioritzi la vacunació aquest mes d’agost”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain