La Vanguardia (Català-1ª edició)

Carles Felip i Sofia de Suècia bategen el seu fill

Un acte reduït i ple de símbols per al príncep Julià

- ENRIC TRIAS Barcelona

SANTORAL

Assumpció de la Mare de Déu, Alipi, Ameli, Balsemi, Arnulf, Armeli, Napoleó, Rupert, Tarsici, Tomàs Capdevila

El príncep Carles Felip i la princesa Sofia de Suècia van batejar ahir el seu tercer fill, el príncep Julià, duc de Halland, a la capella reial del Palau de Drottningh­olm, a l’oest d’Estocolm. La família reial sueca va anar en ple a la cerimònia, on van assistir 80 convidats, un grup reduït a causa de la pandèmia, i que va estar marcat per la presència dels més petits de la família.

El príncep, nascut al març, va portar un faldó de baptisme que utilitzen membres dels Bernadotte des del 1906 i que ja va vestir a tots els descendent­s del seu avi, el rei Carles Gustau de Suècia.

Com és costum en les cites reials al país, van exhibir una de les seves històrique­s corones, la del príncep Adolf Frederic de Suècia, però no va ser aquest l’homenatge que més va cridar l’atenció, ja que, segons el diari Expressen, una violinista de deu anys va tocar a la capella un tema del dj suec Avicii, mort el 2018.

Julian Herbert Folke Bernadotte, setè en la línia de successió al tron, és el primer net del rei suec que rep el sagrament del baptisme després dels canvis que es van fer a finals del 2019, que van donar lloc a una

Ben Affleck actor

La família reial sueca va assistir en ple a la cerimònia, el primer bateig després dels canvis a la casa reial

casa reial més reduïda. Després de la reforma del rei Carles Gustau, els nets que no són fills de l’hereva, la princesa Victòria –és a dir, els fills dels prínceps Carles Felip i Magdalena de Suècia–, no són reconeguts per l’Estat com a membres de la casa reial, i per tant no faran tasques de representa­ció ni tampoc reben el tractament d’altesa reial. Aquest fet, juntament amb les restriccio­ns sanitàries, va empetitir l’acte, ja que va suposar el primer bateig d’un net del rei que no va ser televisat per la Sveriges Television, la cadena pública del país. Hi va assistir en representa­ció del Govern el vice primer ministre, Morgan Johansson.

Just abans de començar la cerimònia va tenir lloc la caiguda d’un membre de la Guàrdia Reial Sueca mentre formava l’entrada del temple. El militar es va poder recompondr­e i abandonar a peu l’escena. El cos militar va confirmar que només havia patit una indisposic­ió breu.

 ?? JONAS EKSTRÖMER/TT / GTRES ?? Sofia, Julià i Carles Felip de Suècia amb el bisbe Johan Dalman i el rector Michael Bjerkhagen.
JONAS EKSTRÖMER/TT / GTRES Sofia, Julià i Carles Felip de Suècia amb el bisbe Johan Dalman i el rector Michael Bjerkhagen.
 ?? JONAS EKSTRÖMER / TT / GTRES ?? Victòria i Daniel de Suècia amb el seu fill petit, el príncep Òscar
JONAS EKSTRÖMER / TT / GTRES Victòria i Daniel de Suècia amb el seu fill petit, el príncep Òscar
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain